Va oferim rame tablouri clasice sau moderne

rame tablouri

 

Intr-unul din articolele noastre am discutat despre alegerea unor rame tablouri si foto in functie de tipul lucrarii plastice si a modului in care doriti sa transmiteti mesajul artistic. Suntem Ram Vision, producator de rame tablouri, fotografice, oglinzi si nu numai. Toate modelele sunt realizate la dimensiuni personalizate, in finisaje variate, incepand de la stiluri clasice, pana la ramele moderne din Aluminiu ce pot fi colorate in functie de paletarul RAL ce permite o varietate de peste 1000 de culori si nuante. In cadrul acestui articol vom discuta despre ce inseamna calitatea unor rame tablouri, si ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti o rama pentru lucrarea dumneavoastra de arta.

Ce tipuri de rame tablouri puteti folosi in functie de specificul operei de arta

In primul rand, o rama de tablou, asa cum am mai mentionat in articolele noastre, are rolul de a proteja lucrarea, dar si de a o completa si complimenta. Exista in general doua tipuri de rame tablouri daca este sa privim asupra constructie. Avem ramele simple, si cele cu geam. Prima categorie de rame tablouri este si cea mai comuna deoarece sunt si mai accesibile, insa recomandarea noastra este ca in cazul unor lucrari de arta mai valoroase sa folositi totusi niste rame tablouri cu geam deoarece acest gen de rama poate proteja lucrarea impotriva prafului si in cazul unor accidente si incidente nedorite.

Ramele de tabluri clasice, din lemn cu sticla pastreaza tehnica si principiile clasice in care lucrarea este asezata pe un suport din carton presat sau chiar lemn (similar cu foaia de traforaj) pentru a oferi o buna rigiditate intregii rame. Partea cu lucrarea este plasata in rama si fixata cu ajutorul unor suruburi sau a unor cuisoare fine, similare cu cele de tapiterie. Aceste rame tablouri pastreaza aspectul clasic, fiind perfecte pentru lucrari plastice in stil clasic sau, chiar si pentru fotografii realizate in stil retro.

Unele rame tablouri pot proteja operele de arta chiar si pentru zeci de ani

Ei bine, linia de rame tablouri moderne, din metal sunt clar destinate artistilor care doresc modernitate si simplitate. Aceste rame sunt realizate din profile speciale din aluminiu si prezinta o serie de avantaje net-superioare fata de ramele clasice. In primul rand, faptul ca structura este din Aluminiu si PVC, vorbim deja de o rezistenta in timp mult mai buna, iar daca la acele rame tablouri clasice, praful inca se mai depune pe partea interioara a geamului, la ramele metalice, datorita garniturilor, tabloul va arata impecabil chiar si dupa 10 ani.

Asadar, alegerea unei rame tablouri poate fi facuta privind din doua aspecte, cel al aspectului si cel al durabilitatii. Este evident ca pentru aspect, artistul este cel care alege, insa pentru proprietarii de tablouri care doresc sa aleaga o rama noua, intr-unul din articolele noastre recente am discutat si despre elementele de care puteti tine cont din punctul de vedere al imbinarii estetice. Noi va aspteptam cu drag si cu o paleta variata de rame tablouri si fotografii. Alegeti eleganta, rafinamentul si durabilitatea celor mai bune rame, alegeti Ram Vision!

Leave a Reply