Top 4 tipuri de pesticide utilizate in agricultura

Top 6 tipuri de pesticide utilizate in agriculturaCe sunt pesticide? Sunt substante chimice deosebit de toxice. Ele se utilizeaza cu succes in agricultura si au rolul de a proteja plantele in fata bolilor sau a daunatorilor de tot felul, asigurand astfel obtinerea de recolte bogate, sanatoase si stabile, an de an.

Termenul de “pesticide” este preluat de fapt din limba engleza si se traduce prin “antidaunator”. Prin daunatori se inteleg diversi microbi, plante sau chiar animale care pot transmite boli plantelor de cultura, le pot distruge concurand cu omul pentru hrana si reprezinta chiar o adevarata calamitate.

Tocmai de aceea, utilizarea de pesticide este obligatorie daca se doreste obtinerea unor culturi bogate si de a nu iesi in pierdere cu toate investitiile facute.

Pesticide de-a lungul timpului

 

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit produse naturale pentru protejarea plantelor, cum este si sulful, insa acestea nu sunt la fel de eficiente ca cele de natura chimica. In timp, pentru rezolvarea problemelor cu daunatorii, s-a dezvoltat o adevarata industrie a pesticidelor.

Insa trebuie retinut ca atat producerea, cat si ambalarea, depozitarea, transportul, dar si utilizarea de pesticide, toate sunt reglementate prin lege. De ce? Deoarece riscul de intoxicare pentru om poate fi destul de sever si trebuie luate masurile adecvate pentru protejarea acestuia atunci cand manipuleaza pesticidele.

Clasificare pesticide

 

In functie de gradul de toxicitate, putem clasifica pesticidele astfel:

– Grupa I. In aceasta grupa sunt incluse pesticidele extrem de toxice;

– Grupa II. Vorbim despre pesticide puternic toxice;

– Grupa III. Cuprinde pesticide moderat toxice;

– Grupa IV. Apartine pesticidelor cu toxicitate redusa;

In functie de structura lor chimica, pesticidele se pot grupa astfel:

– Pesticide organoclorurate;

– Pesticide nitrofenolice;

– Pesticide organofosforice;

– Pesticide organocarbamice.

Cea mai cunoscuta clasificare a pesticidelor este cea dupa natura daunatorului combatut:

– Insecticide;

– Erbicide;

– Fungicide;

– Acaricide;

– Nematocide;

– Algicide;

– Rodenticide.

De unde cumpar pesticide?

 

Pesticide de calitate poti cumpara online de la compania Vitaplant din judetul Craiova, prin magazinul Agro-mag.ro.

De ce sa optezi pentru aceste pesticide? Deoarece sunt de calitate si apartin unor producatori renumiti din domeniu, precum Alchimex, Bayer, Basf, Agrosciences, DOW si DuPont, dar si pentru ca au preturi accesibile pentru toata lumea.
Toate pesticidele sunt fabricate respectand normativele legislative pe care acest domeniu le impune tuturor producatorilor.

Pentru orice intrebare sau nelamurire ai avea, Vitaplant iti sta la dispozitie cu solutii persoanalizate care te vor ajuta garantat.

Top 4 tipuri de pesticide de la Vitaplant

 

Cand vine vorba de pesticide, Vitaplant iti pune la dispozitie urmatoarele:

1. Erbicide. In aceasta categorie intalnesti produse de calitate pentru: porumb, grau, legume, pomi fructiferi, floarea Top 4 tipuri de pesticide utilizate in agricultura1soarelui si sfecla de zahar. Toate acestea trebuie protejate corespunzator pentru ca recolta sa fie una bogata si sanatoasa.

2. Fungicide. Fungicidele sunt indicate pentru vita de vie, pomi fructiferi, legume, dar si pentru grau.

3. Insecticide. Atat legumele, cat si pomii fructiferi, graul, porumbul, floarea soarelui sau sfecla de zahar trebuie protejate de insectele daunatoare.

4. Acaricide. Sunt special create pentru legumele de sera si pentru pomii fructiferi.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege pesticide de la Vitaplant. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Vitaplant? Pentru detalii, suna la numarul 0766-250.814 sau trimite un e-mail pe adresa vitaplantcraiova@gmail.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro

Leave a Reply