TeleTrade. 3 mari greseli de evitat in tranzactiile bursiere

Cursuri-de-trader-tdIUoEsti la inceput de drum, iar reactiile bursei inca te sperie deoarece nu ai ajuns sa o cunosti suficient de bine? Incearca sa nu te stresezi degeaba si sa nu te gandesti ca stangacia ta se datoreaza faptului ca nu ai studii in domeniu. Este adevarat ca poti sa urmezi cursuri de specialitate, care sa te lumineze in privinta tranzactiilor bursiere, insa acestea sunt accesibile oricui, indiferent de sex sau varsta, caci bursa nu face discriminari.

Ca la orice inceput de drum, si bursa prezinta necunoscutele ei, insa nu-ti trebuie decat cateva cunostinte de baza despre ce este si cum functioneaza ea si vei vedea ca treaba va merge din ce in ce mai bine.

Un sfat important, pe care nu trebuie sa-l uiti niciodata, se refera la greselile pe care le faci tu. In momentul in care tu gresesti, ceilalti investitori se vor folosi de acest aspect ca de un avantaj si vor iesi in castig. Nu fii rampa de lansare a altora, ci fii tu insuti un castigator!

TeleTrade stie care sunt cele mai mari greseli de pe piata bursiera

Daca vrei sa ai succes in tranzactiile bursiere evita urmatoarele 3 mari greseli:

  1. Decizia de a intra in “joc”. Diferenta dintre pierdere si profit este strans legata de modul in care ai luat hotararea de a tranzactiona la bursa. Este bine sa nu incepi cu stangul, fie ca este vorba despre prima tranzactionare sau despre toate tranzactionarile pe care le faci. Fii atent la preturi! Acestea nu urca si nici nu coboara la intamplare, in spatele lor exista o forta, iar de ea depinde riscul pe care ti-l asumi, dar si profitul ce se intrezareste la orizont. Invata totul despre aceasta forta, despre oscilatia preturilor, si ea iti va garanta succesul! Ignor-o si vei suferi infrangeri peste infrangeri!
  2. Directia in care investesti. Vei investi pe termen lung sau pe termen scurt? Investitiile pe termen lung se refera la cumpararea unei actiuni  si vanzarea ei la momentul potrivit, astfel incat sa realizezi profit intre etapele de cumparare si vanzare. O investitie pe termen scurt sau asa zisa short speculeaza scaderea de pret. Se vinde o actiune la un anumit pret, iar apoi se cumpara la un pret mai jos. Este bine sa fii atent la semnalele pe care ti le da sistemul de tranzactionare, dar, mai presus de acestea, este mai important sa fii atent la forta amintita si la punctul 1 sau, mai exact, la miscarea intregii piete bursiere. Daca pe piata se cumpara, cel mai bine este sa faci la fel, altfel risti extrem de mult.
  3. Banii investiti. Gestioneaza-ti si plaseaza-ti bine banii! Fii agresiv atunci cand trebuie si las-o mai usor atunci cand natura situatiei o cere. De regula, incepatorii doresc sa joace cat mai multi bani sperand la castiguri fabuloase in timp cat mai scurt. Poti adopta strategia pasilor mici, adica investeste bani putini, dar des. Orice profesionist stie ca un capital este o unealta si el trebuie utilizat iar si iar pana cand vei obtine profit maxim din investitia respectiva.

 Deci, nu uita ca daca vrei sa tranzactionezi tocmai invers decat o arata directia de miscare a intregii piete, aceasta este considerata cea mai grava greseala pe care un trader o poate face. In concluzie, nu subestima niciodata puterea pietei!

Leave a Reply