Team building pentru o eficienta sporita a muncii

team building

Un program team building are drept tel principal coagularea unui colectiv de munca, in care toti membrii sa colaboreze intre ei pentru atingerea unui scop comun. Este o gandire novatoare, referitoare la resursele umane dintr-o companie, care a revolutionat filozofia muncii in ultimii ani. Tot mai multi angajatori din societatea romaneasca au inteles acest concept si cauta sa optimizeze si prin acest mod randamentul companiei pe care o conduc.

Sarcina coagularii unei echipe nu este una usoara, deoarece creativitatea trebuie combinata cu stiinta si experienta pentru a se obtine rezultatele asteptate. De aceea, un program de acest gen trebuie conceput si pus in practica de persoane specializate in domeniul resurselor umane, de psihologi, profesori si sociologi.

Teambuilding, reguli care trebuie urmate pentru obtinerea rezultatelor dorite

Fiecare program, practic, este unul personalizat, pentru fiecare echipa in functie de caracteristicile sale, insa sunt cateva reguli general valabile care trebuie respectate pentru ca programul sa dea rezultatele scontate.

O regula de baza este aceea ca toti membrii echipei trebuie sa participe la program, altfel acesta isi pierde din eficacitate. De asemenea, dupa ce au fost decise activitatile cele mai potrivite, locatiile si timpul, se stabilesc niste norme clare, iar organizatorii trebuie sa se asigure ca fiecare participant le-a inteles si ca le va respecta. Daca programul are mai multe runde de desfasurare, toti membrii echipei trebuie sa participe la fiecare dintre ele. Se va stabili si un gen de ierarhie sau mai bine zis fiecare dintre participanti va avea un rol in desfasurarea activitatilor din cadrul programului.

Intr-un program team building, fiecare participant joaca un rol

Pentru o eficientizare cat mai buna a programului de teambuilding, este recomandabil sa se aleaga un sef, care nu trebuie sa fie genul unui dictator,dimpotriva, rolul lui este de a coordona si a gestiona orice fel de situatii, mai ales cele delicate in care ar risca sa se iveasca un eventual conflict. Acesta va delega sarcinile celorlalti participanti si va incuraja conlucrarea intre membrii echipei. La sfarsitul programului, membrii colectivului participant vor comunica mai bine intre ei, pentru ca se vor cunoaste mai bine, vor fi mai dezinhibati si-si vor exprima ideile, opiniile, intr-o maniera relaxata, fara frica de esec care poate ca plana pana atunci asupra lor. Astfel, potentialul fiecaruia va fi pus in slujba scopului comun, ceea ce este de fapt targhetul unui team building de calitate.

Team building indoor si team building outdoor, program complex si eficient

Activitatile care se desfasoara intr-un teambuilding cu www.teamevent.ro sunt de doua feluri: indoor, care se desfasoara in interior, adica in sali de sedinte sau de conferinte, si outdoor, care au loc in aer liber, in diferite locuri, de preferinta cat mai inedite pentru participanti, in tara sau in strainatate. Multe firme care ofera astfel de servicii companiilor au deja in palmaresul lor un numar de regiuni interne sau externe unde isi conduc cursantii. Pot fi activitati atractive la munte sau la malul marii, sau in regiuni din tarile vecine. Organizatorii vor lua in considerare toti factorii pentru a alege locurile cele mai adecvate fiecarei echipe de care se ocupa.

Leave a Reply