Spuma poliuretanica, o tehnica noua folosita cu succes in realizarea de izolatii termice si nu numai

Piata izolatiilor s-a dezvoltat destul de mult in ultimii ani, aparand noi inovatii si solutii pentru realizarea de izolatii practice, trainice si durabile. Izolatiile posibile sunt de mai multe tipuri. Una din cele mai noi tehnici de izolatie, este cea realizata cu spuma poliuretanica.

Spuma poliuretanica si aplicabilitatea ei in diverse tipuri de izolatii

In scopul realizarii unei constructii temeinice si durabile, care sa corespunda tuturor standardelor in domeniu si sa asigure o folosinta in cele mai bune conditii, firmele de constructii au inceput sa realizeze si sa ofere servicii pentru diverse tipuri de izolatii. In multe dintre ele, folosirea de spuma poliuretanica s-a dovedit a fi o tehnica buna de izolatie cu rezultate optime in ceea ce priveste caracteristicile urmarite.

Primul tip de izolatie ar fi izolatiile termice. Ele sunt cele mai intalnite si folosite cu scopul de a pastra nivelul temperaturii din incaperile de locuit la un nivel constant, dar si pentru a diminua pierderile de temperatura atunci cand in exterior temperaturile sunt mult mai scazute. Proprietatea poliuretanului de a izola termic il plaseaza in varful topului de materiale izolatoare termic, el avand cea mai mare capacitate de izolatie termica. Acest lucru este explicat prin conductivitatea termica scazuta. Un avantaj al folosirii poliuretanului, este ca permite si o aerisire optima a peretilor, fiind astfel si primul material preferat atunci cand se are in vedere protejarea sanatatii, evitarea formarii mucegaiului si a igrasiei.

Izolatiile fonice sau acustice sunt cerute in anumite domenii, in care este nevoie de anumite conditii de lucru sau pur si simplu in casele rezidentiale unde nu ne dorim sa auzim cand vorbesc vecinii, merge televizorul la etajul de jos sau se joaca copiii afara. poliuretanul este folosit in acest domeniu in proportii mai reduse decat in cazul izolatiilor termice.

Izolatia ignifuga poate folosi spuma poliuretanica de un anumit tip.

In ceea ce priveste izolatiile care urmaresc impermeabilitatea fatadelor, exista anumite tipuri de poliuretan care protejeaza cu succes diferite cladiri.

Spuma poliuretanica pentru izolatii ecologice realizate de Termopol

Izolatiile cu spuma poliuretanica sunt recomandate de cei de la Termopol datorita calitatii materialului folosit in diverse tipuri de izolatii. O descriere mai amanuntita a aplicatiilor spumei poliuretanice in practicile de izolatie o regasiti aici: https://termopol.ro/.

Tehnica pulverizarii poliuretanului este rapida si simplu de efectuat, avand in vedere ca pulverizarea nu necesita o pregatire anterioara a peretelui, ci se poate pulveriza direct pe peretele curat si uscat.

Cei de la Termopol au descris pe site-ul lor, https://termopol.ro/, toate procedeele necesare realizarii unei izolatii termice, fonice sau de alte tipuri. Avantajele acestui tip de material au fost cu succes dovedite in diverse lucrari, iar cererea pentru izolatii cu spuma poliuretanica a crescut simtitor in ultimii ani. In plus, capacitatea de a impremeabiliza a fost cu succes explorata pe diverse spatii, locuinte, depozite, containere si altele.

Pe langa materialul de calitate, la Termopol existe si angajati bine pregatiti in domeniu care sunt gata sa realizeze orice tip de lucrare in cel mai scurt timp.

Leave a Reply