Sisteme de supraveghere video

sisteme de supraveghere video

Oricine isi alege un echipament sau un sistem de supraveghere video trebuie sa o faca alegand intotdeauna echipamente cu tehnologia dorita.

Aceasta adica sistemul de supraveghere e o categorie generala ce include orice tip de camera de supraveghere, fara diferentiere in functiem de tehnologie. In categoria aceasta, viitorii posesori ai echipamentului gasesc atat camere CCTV analoge cat si camere HDCVI, camere IP.

Camerele CCTV analoge reprezinta echipamente care vor inregistra imagini ce sunt surprinse pe un DVR – dispozitiv de inregistrare. Camerele IP reprezinta echipamentele care  transmit un semnal digital nativ, acestea putand sa fie vizualizate si prin internet. Ele pot sa functioneze atat singure, dar si daca sunt  conectate la un NVR in scopul stocarii inregistrarilor. In schimb, camerele HDCVI sunt acelea care pot sa transmita imagini in rezolutie care ajunge pana la 2 megapixel, utilizand un cablu coaxial, asemeni celor care sunt folosite la camerele analoge.

Dispozitive de inregistrare

Ca si dispozitive pentru inregistrarile video sunt de mentionat cele analoge – DVR-uri ca si digitale  cum ar fi  NVR, AHD, HD-CVI,  HD-TVI.

DVR-ul e inregistrator video digital utilizat pentru a stoca imaginile care sunt captate de camere de tip CCTV analoge.

NVR-ul e un inregistrator de retea, video care are scopul de a  inregistra imaginile care sunt surprinse de catre camerele IP.

Echipamentele de genul DVR-urillor respectiv HD-CVI, HD-TVI,  AHD, sunt acele dispozitive care tin de diferite tehnologii , insa functioneaza tot pe acelasi principiu – avand rolul de inregistrare a imaginilor care sunt transmise printr-un cablu coaxial de camere de tipul AHD, HD-CVI, ori HD-TVI , cu o rezolutie megapixel.

Aceste inregistratoare pot sa suporte doar un numar specific ca fiind maxim de camere, stabilite  in functie de model.

Camere CCTV analoge

Este cunoscut faptul ca indiferent ca vorbim despre locuita proprie ori despre afacerea proprie, orice persoana  apeleaza la orice fel de resursele pentru sporirea sigurantei si pentru asigurarea  securitatii. Datorita acestor camerelor de supraveghere precum si al tuturor sistemelor de supraveghere video ca si a altor, diferite  sisteme de asigurare a securitatii, se  pot proteja persoanele si lucrurile care sunt important pentru oricae dintre noi, fara sa fie necesar sa se recurga la incheierea unui contract cu o firma de securitate ca sa ne asiguram protectie continua. Sistemele de supraveghere video existente in prezent functioneaza pe baza unei tehnologii de ultima generatie ce permite integrarea camerelor de supraveghere  intr-un sisteme care include atat TV cat si PC, tableta sau telefon. Intrebuintarea cea mai cunoscuta a camerelor pentru supraveghere se gaseste practic  in diferite sisteme de securitate precum si in aplicatii cum ar fi retail, banci, magazine, institutii guvernamentale si altele.

Scopul real pe care-l au aceste aplicatii se poate spune ca e nelimitat. Variantele de aplicatii care includ camere de supraveghere pot sa fie atat monitorizarea pentru traficul de pe un pod, aceasta avand o mare insemnatate atunci cand se produc ambuteiaje ori evenimente neplacute deoarece se pot identifica cauzele incidentelor respective.

Un alt exemplu in ceea ce priveste aplicarea camerelor de supraveghere se poate considera a fi instalarea unui sistem doar provizoriu pentru a supraveghea traficului din zonele centrale ale unui oras sau chiar instalarea ascunsa a camerelor de supraveghere chiar si in mijloace de transport in comun in scopul  controlului posibilelor infractiuni.

Detalii pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

Leave a Reply