Sisteme de supraveghere video cu Break Sistems

sisteme de supraveghere video

La alegerea sistemului de supraveghere video e nevoie sa tinem cont si de unii  factori, intre care de mentionat sunt:

  • Daca respectivul sistem o sa fie utilizat in interiorul sau in exteriorul cladirii;
  • Care e numarul camerelor de supraveghere necesare;
  • Care e distanta vizualizata a camerelor;
  • Care e unghiul camerelor de vizualizare;
  • Care sunt functiile cat si caracteristicile componentelor sistemului de supraveghere video.

Daca primul criteriu in privinta alegerii unui sistem e pretul lui mai mic, exista in acest caz riscul sa facem o investitia proasta.

Pretul care e cel mai bun, sau acela care e cel mai mic ar trebui sa fie un ultim criteriu in procesul de alegere al sistemului. Daca avem in vedere ca se doreste sa se aleaga un sistem de supraveghere dedicat securitatii, este important sa alegem cu atentie acel sistem care va raspunde bine la toate cerintele privind  securitatea.

Dintre componentele sistemelor de supraveghere video, sunt considerate ca principale, DVR-urile. Ele sunt cele poate asigura o functionare a sistemului cat si o transmitere a imaginilor, facuta in timp real, la distanta dar si acasa. Impreuna cu aceste DVR-uri, cat si componentele lor secundare din cadrul sistemului, pot fi mentionate si cablurile coaxiale dar si cele siameze, deasemenea lentilele, cat si iluminatoarele si alte criterii.

DVR-ul pot inregistra materialele video transmise de catre camerele de supraveghere, in mod digital, intr-o unitate de disc, avand si un card de memorie SD, USB sau SSD sau orice dispozitiv pentru stocarea in masa. DVR-urile se pot gasi spre comercializare fiind de doua tipuri: standalone ori bazate pe PC.

DVR-urile tip standalone au in cadrul componentei lor un recorder si multe alte componente, toate intr-o singura carcasa. Poate in acelasi timp sa includa panouri, dar si surse de alimentare, deasemenea CPU si alte servicii, reprezentand solutia hardware ce asigura o inregistrare video-ului acestea in format digital.

In schimb, acele DVR-urile ce sunt bazate pe PC utilizeaza sistem de operare Windows si cu ajutorul interfatei sistemului, are functii de cautare, de creare ale bazei de date, a celor de procesare si de stocare fiind imbunatatite.

Calitatea video care e oferita de catre aceste DVR e una exceptionala si ea dispune de suita fiabila a software-ului. In acelasi timp, DVR-ul este usor de utilizat de catre oricine.

Monitoarele, sunt incluse intre componentele oricarui sistem de supraveghere video, ele asigurand o fiabilitate mare cat si eficienta in privinta utilizarii in mod non stop, afisand imaginile ce sunt transmise de catre camere, acestea fiind imagini foarte detaliate si utile cand sunt luate decizii in ceea ce priveste  securitatea.

Tipurile monitoarelor variaza, incepand de la cele PC si ajungand pana la acele monitoare de tip HDMI ce au compatibilitate fata de DVR.

Camerele video sunt considerate elemente importante in cadrul sistemelor de supraveghere.

Cu ajutorul si deasemenea prin intermediul acestora, sunt preluate prin obiectiv informatii ce apoi se vor transforma in informatiile cu ajutorul semnalelor analoage sau al IP-uri, transmitand semnalele spre DVR-uri.

Detalii pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

Leave a Reply