Sisteme de irigatii

sisteme de irigatii

Un alt sistem de irigatii utilizat si chiar recomandat de catre specialistii www.rulou-gazon.ro este reprezentat de pompa submersibila. Sistemul de pompe consta in niste pompe centrifuge care sunt atat multicelulare cat si verticale, cu turbine mai multe si asezate in serie, numarul acestora permitand sa se obtina presiuni diferite la acelasi debit. Motorul electric al pompei este incorporat in aceasta si racit folosindu-se apa refulata. Acestea sunt destinate lucrului facut cu apa curata, fara ca sa existe si alte elemente in suspensie, la temperaturi ce ajung sub 35 grade C.

Important de stiut este ca pentru a avea o functionare este garantata pompa in cazul in care sunt respectate instructiunile cu privire la instalarea si la bransarea electrica.

Prin neglijare acestora se pot produce chiar si supraincalziri ale motorului, precum si diminuari ale performantelor si scurtarea duratei functionarii, a celei de serviciu al pompei respective, dar pot aparea si diverse alte consecinte in fata carora, orice furnizor cu certitudine o sa-si decline orice fel de  responsabilitate.

Motorul are si poate sa functioneze cu ulei lubrifiant special si certificat ca inofensiv pentru alimentatie. Atunci cand apar scurgeri, ele nu o sa afecteze nici gustul si nici mirosul apei, acesta nefiind periculos  pentru sanatate.

Instalarea pompei submersibile

Pasii ce trebuie sa fie parcursi pentru instalarea unei pompe submersibila constau in:

–  Fixarea

Pompa nu trebuie asezata la fundul putului si pentru a se evita acest lucru, pompa trebuie suspenda folosindu-se un cablu din otel ori  o coarda care sa fie facuta din polietilena.

In acelasi timp, pompa nu trebuie suspendata de cablul electric sau de conducta de refulare.

 –  Montajul conductei de refulare

Pompa poate sa aiba un orificiu de 1” folosit pentru refulare. In cazul in care are un traseu lung, atunci se recomandata utilizarea conductei de refulare ce trebuie sa aiba un diametrul mai mare reducandu-se astfel pierderile de presiune.

Conducta nu trebuie sa apese cu toata greutatea ei pe pompa sistemului de irigatii.

La iesirea din pompa, aceasta trebuie sa aiba montata o supapa pentru retinere avand ca scopul evitarea unei eventuale goliri a conductei cand se opreste pompa.

 –  Bransarea electrica

Bransarea trebuie facuta la o priza separata, aceasta fiind prevazuta cu o legatura la pamanat fixata in mod corespunzator de perete.

Motorul electric pe care il are sistemul de irigatii are in componenta sa o protectie termica incorporata, cu rolul de intrerupere la suprasarcina si alimentarea cu curent electric.

–  Controale inainte de pornire

E necesara verificare tensiunii si a frecventei pe retea, asta deoarece aceestea trebuie sa poata corespunde cu tensiunea si cu frecventa ce sunt indicate pe eticheta pompei. In acelasi timp, se va verifica si pompa in asa fel incat aceasta sa fie complet in imersiune.

Conform celor mentionate de catre specialisti, trebuie retinut faptul ca pompa nu va fi pornita niciodata in cazul in care nu are apa.

Punerea in functiune a pompei

Pentru a se putea pune in functiune pompa, trebuie deschise toate robinetele ce sunt pe traseul conductei de refulare. Se va bransa deasemni intrerupatorul facandu-se acest lucru prin alimentare cu energie electrica.

Leave a Reply