Securitatea Muncii – Pachete complete de servicii SSM prin intermediul Zoom-Biz!

Servicii-securitate-si-sanatate-in-muncaSanatatea si securitatea muncii (SSM) reprezinta un ansamblu de activitati avand ca scop asigurarea conditiilor optime in desfasurarea procesului de munca, apararea sanatatii, integritatii corporale si vietii lucratorilor si a altor persoane angrenate in procesul de munca. Procedurile si standardele de securitatea muncii definesc un sistem unitar de masuri si reguli aplicabile tuturor participantilor la procesul de munca. Preocuparile moderne in domeniul SSM pun accent pe prevenire si protectie in scopul asigurarii celor mai bune conditii de munca, prevenirii accidentelor si bolilor profesionale in randul lucratorilor si al adaptarii proceselor de munca si de protectie la progresul stiintei si tehnicii.

In cazul in care cautati furnizori de servicii privind sanatatea si securitatea muncii, platforma de afaceri Zoom-Biz.ro va ofera servicii de protectia muncii in Bucuresti si in tara de cea mai buna calitate. Aceste servicii va sunt oferite de firmele incluse in subcategoria “Securitatea Muncii”.  In Romania, principalele acte normative care reglementeaza activitatea de securitate si sanatate in munca sunt Legea 319 din 2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca, si Normele metodologice de aplicare a legii 319 / 2006.

Pentru a fi in conformitate cu prevederile legilor in vigoare, optati pentru pachetul complet de servicii SSM pe care il gasiti pe portalul Zoom-Biz. Din gama de servicii SSM oferite clientilor fac parte elaborarea de instructiuni pentru aplicarea reglementarilor legii si informarea clientilor referitor la toate conditiile de respectat si actiunile de intreprins. Va sunt pusi la dispozitie specialisti ce detin certificat de abilitare pentru furnizarea serviciului extern de prevenire si protectie, ce au competentele tehnice necesare in domeniu.

Primele activitati ale specialistului in domeniul securitatii si sanatatii in munca vor fi identificarea pericolelor, evaluarea riscurilor implicate de fiecare post de munca si elaborarea unui plan de prevenire si protectie pentru unitate. Orice societate are nevoie de acestea, pentru a sti care sunt echipamentele si masurile de siguranta pe care trebuie sa le utilizeze, in vederea asigurarii protectiei angajatilor. Specialistul poate intocmi si documentatii tehnice pentru informarea angajatilor cu privire la riscurile identificate si posibilitatile de evitare a pericolelor.

Tot in subcategoria “Securitatea Muncii” mai gasiti si firme care va pun la dispozitie fise de securitate si sanatate in munca.  Potrivit legislatiei muncii, angajatii dintr-o intreprindere trebuie sa aiba intocmite fise de securitate si sanatate in munca. Fisele de securitate si sanatate in munca sunt obligatoriu de completat dupa fiecare instructaj si de tinut in posesia angajatorului pe toata perioada angajarii. Inainte de a incepe lucrul, angajatii trebuie instruiti, pentru a fi informati despre prevederile generale si a completa rubricile de baza referitoare la atestari si pericolele de accidentare in drum spre munca.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa urmati o profesie in domeniul SSM, exista firme prestatoare de cursuri de specializare in domeniul SSM, mai exact de cursuri pentru specialisti si inspectori in securitatea si sanatatea in munca. Va sunt oferite certificate de absolvire eliberate de ministerele autorizate din Romania dupa finalizarea cursurilor.

Nu in ultimul rand, in cadrul portalului Zoom-Biz veti gasi specialisti care sa va ofere instructaj in domeniul de protectia muncii de cea mai buna calitate. In afara faptului ca va veti incadra in limitele legislative cu privire la securitatea si sanatatea in munca, angajatii firmei vor constientiza si vor fi mai responsabili fata de propria lor sanatate fizica si mentala, atunci cand isi indeplinesc obligatiile de munca.

Un serviciu de multe ori minimalizat ca importanta, protectia muncii trebuie asigurata in cadrul societatilor atat pentru securitatea salariatului, dar si controlului Inspectiei Muncii, cat si in cazul nefericit al unui accident de munca. Pentru protectia angajatilor dumneavoastra, dar si pentru a ramane mereu in aria legilor in vigoare, accesati platforma www.zoom-biz.ro, locul in care veti gasi toate elementele necesare implementarii serviciilor SSM.

Leave a Reply