Reducerea cheltuielilor cu consumul prin obtinerea unui certificat energetic in Constanta

certificat energetic constanta

In primul rand trebuie sa stim ca prin introducerea certificatului de performanta energetica se urmareste reducerea consumului de energie, astfel el reprezinta un amplu proiect pe intreg teritorul Uniunii Europene. Acesta reprezinta un lucru foarte util indiferent daca dorim sa beneficiem de eficienta si de reducerea cheltuielilor cu facturile de gaze naturale si energie electrica. Acum orice proprietar care locuieste pe malul marii poate sa se bucure de multiplele avantaje oferite de obtinerea unui certificat energetic Constanta. Pe langa faptul ca obtinerea acestuia reprezinta un vadit avantaj, realizandu-se o simtitoate economie financiara, in cazul in care se doreste oferirea spatiului spre vanzare, acesta este imperios necesat, fiind o prevedere legala. Astfel legea romana conditioneaza vanzarea unui anume spatiu de detinerea unui asemenea certificat.

   Ce este de fapt un certificat energetic in Constanta?

          Printr-un asemenea certificat energetic Constanta se intelege un act official, elaborate de catre un auditor energetic autorizat pentru cladiri, care reprezinta in mod unitar si standardizat performanta energetic reala a unei cladiri. Intr-un certificat energetic Constanta  vor fi deteliate toate caracteristicile constructiei vizate, precum si totalitatea instalatiilor aferente acesteia. Este vorba mai exact despre incalzire, apa calda de consum, iluminat artificial, ventilare mecanica, climatizare si altele.

Un astfel de certificat energetic in Constanta se poate obtine cu usurinta si de la www.certificat-rapid.ro. Aceasta companie se bucura de o vasta experienta in domeniu, iar mai mult decat atat, personalul calificat al acesteia este in masura sa elibereze un asemenea certificat in cel mai scurt timp. Este bine de stiut faptul ca, in functie de performanta energetic avuta , cladirile vor fi clasificate in 7 clase pe o scala energetica dinainte stabilita. Clasa A reprezentand cladirea cu cel mai scazut consum de energie, pecand clasa G cea cu consumul cel mai ridicat. Nu in ultimul rand, este bine de stiut ca acest certificat va fi intocmai doar de catre auditori special acreditati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Locuintei, iar acesta va avea un termen de valabilitate de 10 ani.

   De ce un certificat energetic in Constanta?

          Raspunsul la aceasta intrebare este unul cat se poate de evident. In primul rand deoarece, cladirea va fi clasificata intr-o clasa energetica, iar in acest fel se va putea scadea simtitor facture ocazionata cu intretinerea. Ceea ce ,insa, multa lume nu stie este faptul ca, o anumita cladire nu se va putea vinde sau inchiria, legea fiind clara in aceasta privinta, adica orice tranzactie imobiliara este nula daca proprietarul nu are un certificat energetic in Constanta.

La malul marii acest lucru este deosebit de util pentru sezonul cald cand multi proprietari opteaza sa inchirieze diverse imobile pe durata sezonului estival. Trebuie tinut cont si de faptul ca procedurile obtinerii unui asemenea certificat sunt foarte simple daca apelam la specialisti in domeniu cum sunt si cei de pe www.certificat-rapid.ro. Astfel, fara batai de cap orice proprietar va fi in masura sa se bucure de multiplele avantaje ale unui certificat energetic in Constanta.

Optati pentru eficienta si rapiditate cand va ganditi la obtinerea unui certificat energetic Constanta. Alegeti www.certificat-rapid.ro pentru eficienta si seriozitate.

Leave a Reply