Protectia mediului – Grija pentru natura!

servici principalaMediul natural, adica aerul, oceanele, marile, lacurile, apele curgatoare, solul, subsolul si formele de viata pe care aceste ecosisteme le creeaza si le sustin este imaginea cea mai comuna pe care omul obisnuit si-o face atunci cand vorbeste de mediul inconjurator. Mediul inconjurator insa nu include numai mediul natural, ci si activitatea si creatiile omului, acesta ocupand o dubla pozitie de component al mediului si de consumator, de beneficiar al mediului. Mediul inconjurator reprezinta un element esential al existentei umane si reprezinta rezultatul interferentelor unor elemente naturale cu elemente create prin activitatea umana. Protectia mediului este o problema majora a ultimului deceniu dezbatuta la nivel mondial, fapt ce a dat nastere numeroaselor dispute intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare. Acest lucru a impus infiintarea unor organizatii si companii care au ca obiective principale adoptarea unor solutii de diminuare a poluarii si cresterea nivelului calitatii mediului in ansamblu.

Exista companii pentru protectia mediului care ofera solutii complete. Cu o experienta vasta in domeniu, societatile ofera solutii profesionale, optime si rapide la problemele de mediu. Conform legii, protectia mediului constituie obligatia si responsabilitatea autoritatilor administratiei publice centrale si locale, precum si a tuturor persoanelor fizice si juridice. Avand in vedere faptul ca mediul nu se poate apara singur, sanctiunile privind nerespectarea legislatiei in domeniu sunt foarte mari. Firmele ofera consultanta de mediu specializata partenerilor sai, pentru a respecta legislatia privind protectia mediului intr-un mod profesionist si pentru a evita primirea de sanctiuni din partea autoritatilor de mediu. Unele societati ofera solutii complete de colectare si procesare a deseurilor provenite din activitatea unor unitati sau institutii. Metodele de actiune aplicate sunt certificate prin legislatie, colectarea si transportul fiind realizate in conditii de maxima siguranta, cu instrumentele si materialele corespunzatoare. Personalul instruit al societatii identifica tipul deseurilor si le separa pe cele nepericuloase de cele periculoase, fiecare tip fiind ambalat diferit. La colectare se asigura recipienti speciali din carton si plastic de diverse dimensiuni, pentru a preveni contaminarea. Transportul deseurilor se face cu autovehicule speciale, securizate si dotate cu sisteme de fixare a deseurilor. Rutele alese pana la centrele de procesare sunt cele care implica cele mai putine riscuri, existand si dotari de siguranta in cazul unor potentiale accidente.

Gestionarea deseurilor este o activitate complexa, ce cuprinde colectarea, transportul si neutralizarea reziduurilor rezultate din activitatea unitatilor si centrelor. Personalul este pregatit profesional pentru a desfasura toate operatiunile ce au loc pana la momentul neutralizarii, iar pentru aceasta ultima actiune firmele colaboreaza cu societati autorizate. Pentru o colectare eficienta, angajatii sunt instruiti cu privire la riscurile pe care le implica tipurile de deseuri si urmeaza un plan definit de actiune. Serviciile puse la dispozitie ofera solutii optime atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere economic in ceea ce priveste reglarea disfunctiilor generate de necesitatile comunitatilor locale prin proiecte tehnice, studii de fezabilitate, pregatire proiecte, analize, cercetari si studii.

Fiecare trebuie sa contribuie la salvarea naturii, asigurand conditii de viata locuitorilor Terrei. Trebuie sa fie o actiune comuna a tuturor pentru salvarea naturii, oprind poluarea si indepartand pericolul contaminarii cu reziduurile aruncate.

Leave a Reply