Prest Expert, un nume in auditul financiar

Prest Expert, un nume in auditul financiarAuditul, respectiv examinarea de catre o persoana independenta si competenta a fidelitatii reprezentarilor contabile si financiare, a constituit si constituie cheia de bolta pentru probitatea si credibilitatea tranzactiilor economice. Activitatea de audit reprezinta o examinare profesionala a unei informatii, in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente, prin raportarea la un criteriu sau standard de calitate. Auditor acreditat Elena Bojan, reprezentant al societatii Prest Expert, iti ofera servicii performante de audit financiar, investigatii financiare, rapoarte de audit, evaluari si consultanta.

Ce este auditul financiar?

Denumirea de audit isi are originea din latinescul „audiere”, care inseamna a asculta, a audia, iar verbul englezesc din zilele noastre „to audit” este tradus prin a controla, a verifica. Organizatiile economice si sociale au produs intotdeauna informatii contabil financiare. Nevoia de a verifica aceste informatii implica un control al conturilor, o revizuire a acestora, o examinare critica efectuata de persoane de specialitate independente.

Realizarea oricarei misiuni de audit la organizatiile economice implica existenta unor reguli precise, formalizate, cunoscute si acceptate de emitatorii si receptorii informatiei supuse auditului.

Aceste reguli sunt definite la nivel general national sau international. Se ajunge la notiunea de norma, care permite aprecierea calitatii unui audit in raport cu un sistem de referinta.

Auditul financiar conduce la formarea unei viziuni asupra conturilor si nu la elaborarea situatiilor financiare.

Daca acum foarte multi ani auditul nu era decat un ansamblu de norme, metode si tehnici, la sfarsitul anilor ’70 situatia s-a schimbat in lumea anglo-americana, iar auditul financiar devine un domeniu de cercetare matur si dezvoltat.

Conceptul de rationament profesional joaca un rol important in audit, fiind imprumutate de la psihologie diverse cadre teoretice relative in luarea deciziilor.

Auditul este o interventie specifica, metodica de examinare critica si evaluare fondata pe un referential contabil. Este un proces complex care consta in reunirea si evaluarea de o maniera obiectiva si sistematica a probelor relative la asertiuni ce vizeaza faptele si evenimentele economice. Scopul sau este de a garanta corespondenta intre aceste asertiuni si criteriile admise, de a comunica rezultatele acestor investigatii utilizatorilor interesati. Aceste elemente definitorii se aplica atat auditului financiar, cat si celui operational.

Obiectivul auditului operational

Auditul operational dezvoltat in tarile Uniunii Europene are ca obiectiv analiza riscurilor si deficientelor existente intr-o entitate individuala sau de grup, in scopul de a acorda consiliere, recomandari sau de a propune noi strategii pentru ameliorarea performantelor .

Auditul de gestiune este cel mai cunoscut de marele public din lumea anglo-saxona, tinand cont de descoperirile de frauda prin probe convingatoare, deturnari de fonduri sau risipa, fie purtand o judecata critica asupra operatiunilor de gestiune sau a performantelor unei entitati sau persoane ce sunt responsabile.

Rolul auditului financiar

Auditul financiar are rolul de a:

– verifica respectarea cadrului conceptual al contabilitatii (postulate, principii, norme si reguli de evaluare) general acceptate, a procedurilor interne stabilite de managementul agentului economic (audit intern si statutar). Procedura reprezinta o inlantuire logica de operatiuni cu scopul de a atinge un anumit obiectiv.

– verifica si certifica reflectarea corecta in contabilitate a situatiilor financiare, imaginea lor fidela, clara si completa pe Prest Expert, un nume in auditul financiar1intregul exercitiu financiar. Corelarea acestor verificari cu modul de aplicare a legislatiei contabile, inclusiv a Cadrului general de armonizare a reglementarilor contabile, Cadrul general de intocmire si prezentare a situatiilor financiare elaborate de Comitetul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (I.A.S.C.).

Auditor acreditat Elena Bojan, reprezentant al societatii Prest Expert iti pune la dispozitie un mare bagaj de cunostinte din domeniul auditului financiar ce sunt permanent actualizate, pentru ca serviciile oferite sa te avantajeze in conditiile actuale de legislatie. Colaborarea ta cu Elena Bojan si societatea Prest Expert nu poate fi decat una benefica, dat fiind gradul ridicat de profesionalism si seriozitate de care acestia dau dovada.

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate, alege auditor financiar Elena Bojan Prest Expert. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Prest Expert? Suna la numerele 0351-416.0800351-416.080, 0723-323.9690723-323.969 si 0748-372.771 sau trimite un e-mail pe adresa prestexpert@rdscv.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply