Plante ornamentale care ajuta la imbunatatirea memoriei

plante ornamentale

Nu doar frumusetea plantelor este un motiv pentru care ele sunt cultivate si ingrijite de catre om, dar si beneficiile pe care acestea i le aduc. Studii recente au relevat faptul ca petrecerea a cat mai mult timp intr-un mediu natural, momentele de relaxare intr-o gradina impodobita cu plante ornamentale, pot imbunatati cu peste 20 la suta performantele in ceea ce priveste memoria si puterea de concentrare. Prin urmare, si prezenta plantelor naturale in casa sau la birou are acelasi efect benefic asupra creierului uman.

Influenta calmanta a mediilor naturale este benefica la locurile de munca, reusind sa mareasca capacitatea unei persoane de a se concentra asupra activitatilor pe care le are de indeplinit.

Plante ornamentale pentru medii culturale

Deci, efectul naturii, atat in casa cat si la birou actioneaza pozitiv atat asupra simturilor cat si a mintii, marind performanta si dezvoltarea mentala. Amenajarea unui parc sau a unei gradini botanice intr-o comunitate, aduce beneficii directe locuitorilor acelei comunitati, dar si avantaje auxiliare, deoarece, avand un asemenea spatiu recreativ in mijlocul lor, pot atrage oameni din alte regiuni, printr-o dezvoltare turistica sau prin organizarea de evenimente culturale. Intr-o gradina botanica se pot crea programe educationale pentru copii, cu scopul de a-i constientiza asupra necesitatii conservarii mediului. In plus, prezenta parcurilor si a gradinilor cu plante ornamentale ii responsabilizeaza si pe adulti, insuflandu-le un sentiment de grija pentru protejarea naturii.

Plante ornamentale – aduc linistea, calmul si reduc stresul

Prezenta florilor intr-o gospodarie sau la locul de munca reduce semnificativ nivelul de stres al unei persoane. Estetica naturala este linistitoare si calmanta pentru oameni, prin urmare, persoanele care se inconjoara de flori acasa, sunt mai putin anxioase si se simt mai relaxate si mai fericite. Datorita energiei pozitive provenite de la mediul natural, sunt putine sanse de a suferi de depresiile pe care ti le poate crea un cadru stresant. Florile ii ajuta pe oameni sa aiba o perspectiva mai optimista asupra vietii, stimulandu-le placerea vizuala si, in acelasi timp, facandu-i sa perceapa mai bine senzatia de relaxare.

Parcurile si suprafetele verzi din zonele urbane au un impact direct asupra sanatatii locuitorilor din acele comunitati, oferindu-le acestora un serviciu de agrement gratuit si convenabil.

Gradini urbane cu plante ornamentale

Exista o corelatie directa intre prezenta unui parc intr-un cartier si nivelul activitatii psihice a populatiei din zona respectiva, mai ales cand utilizarea lui este gratuita. Acest lucru ii atrage pe locuitori la desfasurarea de activitati fizice in aer liber, ceea ce este benefic pentru sanatatea lor. Exercitiile fizice cresc rezistenta impotriva bolilor, prin urmare, aceste persoane vor cheltui mai putin pentru tratament sau asistenta medicala. Deci, existenta parcurilor si a gradinilor cu plante ornamentale oferite de www.pepiniera-pinus.ro intr-o comunitate ii incurajeaza pe locuitori sa faca exercitii fizice in aer liber, imbunatatindu-si astfel starea de sanatate si permitandu-le sa se bucure de viata.

Arborii, arbustii, tufele si florile din perimetrul unui spital au un rol determinant in reducerea perioadei de vindecare a pacientilor. Efectele lor calmante sunt extrem de binefacatoare in procesul de recuperare in urma unei boli.

Leave a Reply