Piese schimb frigider in functie de defectiune

Atunci cand frigiderul nu mai functioneaza normal, primul gand care va vine in minte este sa descoperiti ce piesa s-a stricat, ca sa o inlocuiti si sa nu ajungeti sa fiti nevoit sa va cumparati un aparat nou. Pentru a face acest lucru este nevoie sa determinati ce anume nu mai functioneaza in mod normal si dupa aceea sa stabiliti care sunt piesele de schimb pentru frigider pe care trebuie sa le cautati.

Piese schimb frigidere  care se opresc de multe ori

Daca frigiderul porneste si se opreste foarte des, este posibil sa aveti un compresor supraincalzit. Aceasta parte a frigiderului este o componenta a sistemului de racire. Motivul pentru care se supraincalzeste compresorul? Uitati-va in partea din spate a frigiderului. Piesele frigiderului pe care le aveti acoperite cu praf si murdarie sunt bateriile consensatorului. Aceste bobine ajuta la disiparea caldurii. Orice acoperire a bobinelor interfereaza cu acest proces si poate duce la o pierdere majora a eficientei  pieselor frigiderului, iar printre acestea se numara si compresorul. Curatati bobinele si urmariti frigiderul sa vedeti cat de des porneste acum, dupa ce ati diminuat sarcina compresorului.

Piese schimb frigidere din care se scurge apa

Daca gasiti apa in jurul frigiderului, inseamna ca este posibil ca sistemul de racire sa fie compromis. Unele persoane observa apa stransa pe podea si o confunda cu lichid de racire sau o scurgere de agent frigorific. Dar din fericire, nu este cazul. Daca vedeti apa, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati tava de scurgere. Aceasta se afla in partea de jos a frigiderului si trebuie sa fie golita si curatata cel putin o data pe an. In cazul in care din diverse motive este fisurata, va recomand sa cumparati alta de la piese de schimb pentru frigidere.

Piese schimb frigidere care ingheata alimentele chiar si la putere minima

Daca se intampla ca frigiderul sa va inghete tot ce aveti in el inclusiv atunci cand este dat la minimum, inseamna ca termostatul prezinta ceva probleme. Daca acesta merge prost toate celelalte piese sunt afectate. De aceea, daca va ingheata mancarea este nevoie sa testati termostatul si sa il inlocuiti daca este nevoie. Acesta se gaseste in partea de jos a frigiderului, dar unele modele il au montat in partea din spate a compartimentului de congelare. O recomandare ar fi sa nu incercati sa il schimbati singur, pentru ca acesta presupune demontarea altor piese si este nevoie de experienta in domeniu.

Piese schimb frigidere care scot zgomot

Zgomotul suspect pe care il scoate un frigider poate avea cauze multiple, dar in cele mai multe cazuri este dat de ventilatorul condensatorului, pentru ca atunci cand lamelele acestuia sunt murdare, poate impiedica ventilatorul sa se invarta. De asemenea, este recomandat sa verificati si fixarea tavii de scurgere, pentru ca si aceasta poate fi o sursa de zgomot. In cazul in care s-a defectat ventilatorul, va fi nevoie sa cautati unul la piese de schimb pentru frigider si sa il inlocuiti.

Indiferent ce piese de schimb pentru frigider aveti nevoie, le puteti gasi oricand la SIL Electric, firma care va ofera piese de schimb pentru toate electrocasnicele dumneavostra, indiferent de marca sau model si nu uitati ca nu intotdeauna cand vi se strica frigiderul este nevoie sa va cumparati unul nou, de cele mai multe ori este nevoie doar sa ii schimbati o piesa mica.

Leave a Reply