Pentru frumusete fara varsta, alege acoperis tabla faltuita!

belroofCredeai ca tabla faltuita este o inventie a civilizatiei moderne? Gresit, ea este prezenta inca din secolele 18-19 pe acoperisurile din toata lumea. Cu toate acestea, chiar daca este un material cu vechime, tabla faltuita se potriveste de minune si cladirilor moderne pe care le imbraca la perfectie si le imprima eleganta si bun gust. In plus, tabla faltuita este durabila, robusta si-ti va incanta ochii de fiecare data bucurandu-te astfel de alegerea facuta.

Tabla faltuita – intre clasic si modern

Acoperisul din tabla faltuita este elegant si versatil, este clasic si modern si nu impune limite arhitecturale, ci ofera libertate de expresie si ii provoaca pe designeri la originalitate si creativitate. Desigur, dincolo de calitatile estetice ale tablei faltuite care sunt mai mult decat evidente se numara si:

 • Durabilitatea;
 • Greutatea redusa;
 • Adaptabilitatea;
 • Gama larga de materiale si de culori dintre care se poate opta;
 • Sistemul faltuit cu dublu falt;
 • Se adreseaza tuturor gusturilor indiferent ca este vorba despre monumente istorice, cladiri traditionale sau cladiri moderne, tabla plana fiind cea mai potrivita alegere;
 • Maretia detaliilor de executie;
 • Se monteaza usor si se integreaza la perfectie proiectelor cu valoare arhitecturala.

Tipuri de acoperis tabla faltuita

Pentru acoperisul casei tale ai la dispozitie 3 variante diferite de tabla faltuita:

 1. Acoperis cu falt drept. Sunt benzi de tabla ce sunt aranjate perpendicular pe streasina sarpantei, adica sunt paralele cu panta de inclinatie. Benzile sunt legate una de cealalta cu ajutorul falturilor drepte duble. Faltul drept se utilizeaza pentru acele acoperisuri are au o inclinatie mai mare de 6-7%;
 2. Acoperis cu falt pe sipci. Si in acest caz este vorba despre benzi de tabla imbinarea lor realizandu-se cu ajutorul sipcilor fixate mecanic cu suruburi sau cuie. Sub sipci se aseaza cleme. Imbinarile in acest caz sunt asezate mai sus, deci acest tip de acoperis prezinta o mai buna impermeabilizare. Metoda se aplica pentru acoperisurile avand o inclinare de 3%;
 3. Acoperis cu placi partial suprapuse sau solzi din tabla. Contine elemente uniforme prefabricate sau elemente confectionate pe santier. Tablele pot avea forme de romb, patrata sau rectangulara si sunt indoite astfel incat formeaza falturi unice. Fixarea elementelor se face cu ajutorul clemelor. Sunt structuri destul de rigide, insa deosebit de estetice.

Cine se ocupa cu montaj tabla faltuita pentru acoperisuri deosebite?

Pentru montaj tabla faltuita, tabla plana dublu faltuita, apeleaza si tu la echipa Bel Roof Trading din Bucuresti. Aceasta iti va realiza un montaj de calitate, deoarece echipa are multi ani de experienta, este instruita si se implica in fiecare proiect in parte.

Acest acoperis nu are strapungeri si se monteaza cu ajutorul clemelor care pot fi mobile sau fixe, fixarea realizandu-se direct in astreala. Dublul falt al tablei asigura o imbinare ermetica, deci locuinta va fi protejata de ploaie sau infiltratii. Pot fi astfel imbracate acoperisurile plane sau chiar si cele curbate, tabla faltuita avand o arie ridicata de aplicabilitate.

Acoperisurile cu tabla faltuita sunt deosbeit de elegante, moderne, de mare impact vizual, investitia de acest tip fiind cea mai potrivita alegere!

Leave a Reply