Parchet stratificat – Bilavio

parchet stratificat

Pardoseala care e facuta din lemn este si un element definitoriu in oricare spatiul unde aceasta se gaseste, este un semn  de originalitate  si de individualitate, practic reprezinta  expresia  stilului de viata din spatiul unde se gaseste.

Parchetul stratificat, intotdeauna , ca si alte tipuri de parchet, e considerat a fi  cel mai bun  si  potrivit pentru instalare in sistemele de incalzire care se gasecs intr-o pardoseala.

In  privinta acestui parchet stratificat cat si al celui dublustratificat putem spune ca valoarea  rezistentei termice este diversificata in privinta  lemnului care e utilizat dar  in primul rand e diversificat daca tinem cont de grosimea parchetul. La un parchet dublustratificat, spre exemplu, putem  spune ca are o rezistenta termica ce ajunge sa fie de 0,06 , pana la 0,09 mp K/W si in privinta  parchetului masiv acesta ajunge sa fie de circa 0,15 cel mult 0,18 mp K/W. In comparatie cu informatiile ce sunt legate de tipurile parchetului, se poate  deduce si faptul ca cel stratificat cat  si acela care e dublustratificat este o solutie  buna , economica, ea ducand  la consum mic energetic si deasemeni la confort termic sporit.

In momentul in care ne decidem ca putem sa alegem acest parchet stratificat, alegerea aceasta  trebuie sa fie una facuta din  multe specii de lemn, si multe dimensiuni  ce sunt compatibile cu sistem ales pentru incalzirea pardoselii.

Montajul se va face la un astfel de parchet de tipul acesta, diferit in comparatie cu montajul parchetului obisnuit si asta deoarece trebuie sa fie respectati anumiti parametrii pentru a se obtine la final un rezultat bun. www.Bilavio.ro

Pentru a se usca in mod corespunzator aceste sape e necesar ca pentru 30 de zile sa nu se intervina asupra lor,  sa fie doar ventilate  incaperile in care acestea se afla. Pentru a se usuca rapid sapa, important este sa se  puna in functiune o instalatie care e necesara pentru incalzire, dupa ce sunt parcursi  urmatorii pasi:

  • Instalatia  de incalzire este pusa in functiune de la  temperatura care ajunge la  18 grade  ajungand la cel mult 20 de grade, dupa care  se creste temperatura cu cel mult 2 – 3 grade pana cand va ajunge sa fie de cel mult 45 grade . Prin acest proces de crestere in mod gradual al  temperaturii  apei,  se  asigura eliminarea in mod treptat a umiditatii si deasemeni a tensiunii ce se gaseste in sapa;
  • Temperatura se mentine la  valoareaa  maxim admisa pentru  7 mpana la cel mult 10 zile si pe toata  durata  protocolului specific de uscare al  sapei  este indicat sa se faca o buna ventilare a respectivei incaperi , in felul acesta eliminandu-se incluisv umiditatea care se gaseste in aer si care este  in exces;
  • Se coboara apoi treptat temperatura si se astepteapta pana in momentul in care aceasta va ajunge sa fie de  18 cel mult 20 de grade Celsius iar la final se opreste  definitiv in felul acesta fiind considerat incheiat  protocolul de uscare ;
  • Dupa ce este racita  instalatia , dupa  4 – 5 zile, este verificata umiditatea  pe care o are sapa iar in cazul in care se considera ca este uscata aceasta va avea umiditate sub 1,7 CM.

 

Leave a Reply