Parchet laminat de 12 mm

parchet laminat

Parchetul a devenit un termen atat de comun incat astazi am uitat de vechile dusumele din lemn acoperite cu niste covoare. Aproape orice locuinta are parchet asa cum orice casa are temelie. Disponibil intr-o mare varietate de modele si culori, parchetul a  devenit un strict necesar atunci cand vine vorba despre constructii.

In cele ce urmeaza  o sa va vorbesc despre parchetul laminat de 12 mm, insa conditiile de intretinere, design-ul sunt aceleasi indiferent de grosimea placilor de parchet.

Date generale depre  parchetul laminat de 12 mm:

Parchetul  se imparte in 3 mari categori: parchet din lemn masiv, dupa cum ii spune si numele, principala componenta este lemnul, se remarca prin rezistenta la traficul intens, prin aspectul elegant si prin proprietatile sale excelente de a rezista la conditii extreme.

A doua categorie este constituita din parchetul din lemn stratificat: un intermediar intre parchetul laminat si cel din lemn masiv, iar ultima clasa, dupa cum va asteptati, parchetul laminat.

Acesta din urma se imparte si el in diferite tipuri, in functie de model, de dimensiuni, de sistemul de prindere, de nuante sau esente. Este cel mai indicat parchet pentru incaperile cu trafic nu foarte intens, ca de exemplu acasa. Este rezistent de regula dar prezinta o sabiciune pentru mediile umede, rezista cu brio la actiunile mecanice si se intretine usor.

Sfaturi pentru intretinerea parchetului laminat  de 12 mm:

Nu este nevoie de o munca titanica pentru a curata si intretine un astfel de parchet, de fapt sunt sigura ca orice gospodina poate face fata  foarte bine unei astfel de sarcini.

In prima faza se aspira sau matura, ca orice pardoseala normala, urmele si petele se curate cu o carpa sau cu un mop, insa aveti grija sa nu fie foarte ude, nu trebuie sa  picure apa din ele. Incercati sa nu il udati in mod excesiv pentru ca se va umfla si va crapa, reparatiile nu sunt foarte simple sau ieftine asadar, atentie sporita la flori, atunci cand le udati. Nu abuzati de detergentii de curatat, lustruit, cerat etc, incercati sa indepartati murdaria cat mai natural cu putinta.

Avantaje  ale parchetului laminat de 12 mm:

Parchetul laminat poate avea diferite dimensiuni, in functie de acestea prezinta o rezistenta mai buna sau mai putin buna, Nu vreau sa spun ca  parchetul subtire este inutil, doar ca este utilizat in anumite incaperi deoarece nu este foarte rezistent la traficul intens. Spre deosebire de acesta, parchetul laminat mai gros ca de exemplu  de 8 mm sau 12 mm este o alternativa excelenta pentru parchetul din lemn masiv, daca este asezat la locul potrivit.

Design si aspect pentru parchetul laminat de 12 mm:

Parchetul laminat de 12 mm cu http://www.decolandia.ro se gaseste intr-o mare varietate de nuante, de la cele care imita lemnul ca de exemplu: fag, stejar, cires, nuc, pana la decoruri exotice pentru cei mai pretentiosi: wenghe, merbau sau  poate va doriti parchet care imita metalul, gresia sau chiar fainata. Asadar nu va faceti griji in privinta aspectului,  ales cu grija, poate oferi casei dumneavoastra o nota eleganta precum in revistele de design interior.

Leave a Reply