Notiuni de proiectare corecta a unui mobilier bucatarie

mobilier bucatarie

Calitatea mancarii este data de foarte multe aspecte, cel mai important fiind dragostea depusa in timpul gatirii mesei, dar si modul in care o bucatarie este gandita si intretinuta. Daca despre primul aspect, nu va putem da niciun sfat, asta nu inseamna ca nu va putem da idei despre modul in care sa va ganditi modul in care intretineti un mobilier bucatarie sau cum sa proiectati bucataria, astfel incat, sa gatiti usor si cu spor.

Totul pleaca de la placerea de a gati, deci usurinta si distractie. Un mobilier bucatarie nu trebuie sa fie un obstacol in calea talentului dumneavoastra sau a dorintei de a gati ceva placut si aratos. Tocmai de aceea, bucataria trebuie gandita strict dupa modul dumneavoastra de a va desfasura.

Intregul mobilier bucatarie trebuie asezat in functie de zona principala de activitate, iar aceasta este de cele mai multe ori… Aragazul si blatul pe care se prepara ingredientele. Deci, in mod firesc, vom aseza toate elementele de mobilier astfel incat acestea sa poata fi la indemana. O pozitionare prea inalta a dulapurilor suspendate va creea un discomfort, iar pozitionarea prea joasa, deasemenea. Cel mai corect mod de a pozitiona dulapurile suspendate este prin a tine cont de inaltimea persoanei care va urma sa-si desfasoare activitatea.

Tot in zona blatului si a aragazului vor fi asezate si alte elemente ale unui mobilier bucatarie cum ar fi sertarele, rafturile si alte solutii si module de stocare si depozitare a igrendientelor dar si a uneltelor folosite la gatit. Ca mica sugestie folositoare, puteti folosi pentru depozitarea cutitelor in siguranta. O banda suport magnetica ce se poate lipi de perete. Astfel accesul celor mici la cutite va fi restrictionat prin simpla forta magnetica a benzii, care este destul de puternica incat sa nu permita unui copil sa le smulga. Tot pentru securitatea impotriva accesului copiilor la dulapuri se poate opta pentru inchideri cu protectie impotriva copiilor atat la dulapuri cat si la sertare.

Un alt secret ce tine tot de amenajarea blatului dar si a unui mobilier bucatarie este acela al includerii unui cos pentru resturi menajere chiar in blat. Astfel bucataria se mentine curata si se elimina orice risc bacterian sau de infectie ce poate aparea de la resturile vegetale ajunse in zonele greu accesibile.

Utilitatea si fiabilitatea unui mobilier bucatarie sunt date si de materialele folosite pentru fabricarea acestuia. Chiar daca un concept vintage de bucatarie va pare atractiv, acesta, daca nu este implementat cu materiale de calitate, va poate da mari batai de cap cand vine vorba de intretinere si curatare. De aceea va recomandam sa apelati numai la experti in acest domeniu.

Suntem aici sa va oferim nu numai mobilier bucatarie, ci si solutii practice pentru orice familie, sau restaurant care doreste sa profite de functionalitatea unei bucatarii moderne si bine gandite. Oferim cele mai bune servicii de consiliere dar si de proiectare mobilier bucatarie astfel incat dumneavoastra sa va puteti bucura de o experienta unica cand vine vorba de gatitul mancarii pentru cei dragi.

Leave a Reply