Lungul drum al încălțăminții de damă

De-a lungul istoriei încălţămintea a fost inventată şi reinventată în mii de feluri. Pentru doamne şi dominșoare, aceasta reprezintă atuul unei ţinute reuşite. Fie că vorbim despre mocasini, botine, stiletto, cizme, sandale, tenişi sau espadrile, importanța este crucială.

Rolul inițial a fost de a proteja piciorul. Însă aceste podoabe au devenit adevărate bijuterii. Pantoful este un simbol al feminităţii şi al frumuseţii. Celebrii pantofi cu toc ai Cenuşăresei au inspirat tinerele, reprezentând rafinamentul şi eleganța pe care orice femeie şi-o doreşte. Însă acum, în societatea în care trăim, tocurile înnebunitor de înalte şi subţiri au fost lăsate pentru incaltamintea dama mai comodă. Dar comod nu înseamnă urât, ci dimpotrivă: graţia cu care îmbracă piciorul până şi o pereche de teniși potrivită, poate egala cu uşurinţă cele mai preţioase încălţări.

„Dă-i unei fete pantofii potriviţi şi va putea cuceri lumea.”

Marilyn Monroe nu se înşela deloc. Încrederea de sine este esenţa succesului. Iar această încredere vine, de cele mai multe ori, din imaginea pe care noi o considerăm că o avem şi o arătăm întregii lumi. Este brand-ul nostru personal pe care încercăm să-l îmbunătăţim zi de zi. O ţinută bună aduce un zâmbet pe buze. Dacă o femeie se simte frumoasă și are încredere în ea, nimic nu-i poate sta în cale.

De unde vine frumuseţea? Frumuseţea vine din lucruri mici: un zâmbet pe buze, o zi fericită în care părul stă aranjat, haine şi, nu în ultimul rând, perechea potrivită de încălţăminte. Felul în care cineva păşeşte, statura corpului, gesturile, toate acestea duc la o stare de bine atât pe interior, cât şi împrejur.

O încălţăminte care atrage priviri şi căreia i se adaugă o atitudine pe măsură se potrivesc precum două piese de puzzle. Și să nu uităm că o femeie n-are niciodată suficient de mulți pantofi.

Tenişi, tocuri şi trafic

Femeia modernă are zile încărcate: aleargă de la facultate acasă, de acasă la job sau îşi împarte viaţa între carieră şi familie. Este mereu în căutarea timpului şi are nevoie de fiecare minut. Aşa că încălţămintea trebuie să-i vină în ajutor. Nu poate să alerge dimineaţa pe tocuri de 10 cm să prindă autobuzul, cum nu poate nici să stea nouă ore încălţată cu stiletto la job, ca mai apoi să-şi plimbe copiii în parc. Astfel, tendinţa a fost de a crea încălţăminte sport, mult mai uşor de purtat, mult mai comod şi potrivită pentru ţinute diverse. Dar dacă nu consideră sa folosesti incaltaminte casual este cea potrivita stilului personal, balerinii vor fi mereu o soluție.

Aşadar, încălţămintea de damă aduce un plus încrederii de sine, fie că este elegantă şi preţioasă, fie că este comodă şi un real ajutor unui program încărcat.

Leave a Reply