Introducere generala- degivrare

degivrare

Prin degivrare se face referinta la eliminarea de zapada, gheata sau inghet de pe o suprafata. Degivrarea presupune aplicarea de substante chimice care nu numai dezgheata, ci, de asemenea, fac in asa fel incat sa intarzie formarea ghetii pentru o anumita perioada de timp sau/si de a preveni aderenta de gheata pentru a face mai convenabila indepartarea mecanica.

Degivrare: domenii de folosinta

Pentru dezapezirea de strazi si trasee, in general se foloseste sare raspandita de pluguri sau/si camioane speciale. Ocazional se mai foloseste si nisip/pietris pe drumurile line. Clorhidratul de sodiu (sipca) se foloseste in mod obisnuit, avand in vedere, printre altele, ca este ieftin si disponibil in cantitati mari. Pe de alta parte, apa sarata ingheta la temperatura de – 18 °C, deci aceasta metoda ar putea sa nu mai fie la fel de eficienta la temperaturi mai joase.

De asemenea, degivrarea, poate fi folosita probabil in orice aspecte care ar presupune inghet, zapada etc.

Cateva exemple ar fi: pentru vehicule, pentru trasee, alei si strazi, in arheologie, printre altele.

Orice fluid anti-inghet aflat pe piata la momentul de fata se pare ca ofera o protectie minora, dependenta de contaminantul de inghet (substantele expuse la inghet), conditiile meteorologice etc.

Antijivrarea avioanelor, de exemplu, este mai facila prin aplicarea unui strat protector, folosindu-se un lichid relativ vascos denumit “fluid anti-inghet” asupra unei suprafete care sa absoarba elementul contaminat.

Un astfel de fluid devine nefunctional, printre altele, in scenariile in care nu mai este capabil sa absoarba contaminantul, devenind contaminant in sine (cu alte cuvinte, ar ingheta si fluidul protector). Pana si apa ar putea fi un contaminant, in cazul acesta, avand in vedere ca ar putea dilua agentul anti-inghet pana cand acesta nu si-ar mai indeplini functia.

Metode de facilitare ale actului de degivrare

Degivrarea in Bucuresti de la Milucon.ro se poate realiza prin metode mecanice (impingere, indepartare etc), prin folosirea de caldura, prin utilizarea de substante chimice (uscate, lichide etc) produse pentru a reduce punctul de inghet al apei (cu sare, brine, alcool, glycoli etc), sau/si, printre altele, orice combinatie din aceste metode sau altele.

De curand, diverse varietati de compusi organici se folosesc pentru a reduce inconvenientele din mediu (implicate prin utilizarea nisipului si a sarii). Acesti compusi nu au efecte reziduale asupra mediului.

Aceste elemente organice sunt generate ca produse aditionale in urma a diverse operatiuni, precum rafinaria sfeclei de zahar, procesul de distilare care ar produce etanolul, printre altele.

Milucon.ro: oferte variate pentru degivrare

Pentru o gama variata de produse si servicii de degivrare, incercati si www.Milucon.ro.

Leave a Reply