Informatii generale legate de sinus lift

sinus lift

Operatia specifica de sinus lift este practic o interventie chirurgicala cu ajutorul careia se doreste sa se creasca acea cantitate de os care se gaseste in zona molarilor si a premolarilor, respectiv in zona posterioara pe care o are maxilarul superior. O astfel de procedura chirurgicala are ca principal scop pregatirea suportului ososului pentru a fi pozitionat de unul sau de ceva mai multe implanturi dentare. De regula , specialistii pot sa recurga la sinus lift in momentul in care sinusul maxilar e marit sau este coborat, asta inseamnand ca osul alveolar nu poate sa mai sustina implantul dentar.

Cauzele care determina coborarea si marirea sinusurilor maxilare

Aceste cauze pot fi numeroase, dintre ele putand mentiona in primul rand edentatiile vechi sau cele netratate sau tulburarile genetice, cat si inflamatiile care se fac la nivelul sinusurilor maxilare, deasemeni lipsa dintilor de la nivelul acesta inca din nastere, dar si diverse traumatisme si multe alte cauze. Odata efectuata aceasta procedura specifica asupra sinusului, implantul o sa poata fi introdus fara sa fie periclitata in nici un fel integritatea sinusului.

Inainte de a se face aceasta operatie, e nevoie de o examinare atenta a ceea ce inseamna conditiile locale si deasemeni a starii generale pe care o are pacientul. Atunci cand exista anumite afectiuni inflamatorii care se gasesc la nivelul sinusurilor ori au aparur si alte afectiuni patologice, aceasta operatia o sa fie amanata pana se trateaza respectiva afectiune.

Riscurile cestei interventii sunt si ele diverse.

Riscul cel mai mare al operatiei este de departe, perforarea membranei sinusului. Atunci cand apare aceasta situatie, se administreaza tratamentul corespunzator si se lasa zona ca sa se vindece. Dupa aceasta perioada, se poate interveni din nou.

Sinusurile reprezinta niste cavitati pline care au aer si sunt situate chiar in spatele osului malar, respectiv deasupra dintilor care sunt in partea superioara a maxilarului. Din aceste cauze care au fost prezentate mai sus, sinusurile se maresc, maxilarul subtiindu-se treptat, iar asta impiedica sa fie efectuae implantul dentar. Prin aceasta interventie traditionala de sinus lift, specialistul va ridica membrana pe care o are sinusul si va introduce sub ea materialul care completeaza structura osoasa. In mod normal, chirurgii au apelat la chirurgia minim invaziva, de aceea pacientul a suferit cat se poate de putin, recuperarea fiind una cat mai usoara.

Pacientii isi vor revinii intotdeauna foarte repede, ei fiind capabili sa isi poata relua activitatea fara a pierde mai mult de o zi. Dupa interventie poate aparea o inflamatie usoara , care va fi insotita de disconfort in zona in care s-a facut interventia. Dupa aproximativ cateva luni dupa interventie, in zona in care se afla planseul sinului se formeaza un os nou, ce sustine implantul.

Avantajele operatiei specifice de sinus lift

Refacerea de masa osoase fara nici o operatie traumatizanta, o recuperare usoara si deasemeni foarte rapida, cat si finalizarea tratamentului in timp foarte scurt fac parte dintre principalele avantaje. www.Chirurgie-orala.ro

Medicii specialisti la care este bine sa apelati cu toata increderea pot sa dea pacientilor toate celelalte informatii de care acestea considera ca au nevoie, astfel incat sa fe convinsi ca aceasta interventie va fi un succes.

Leave a Reply