Hidroizolatii membrana bituminoasa

Membrana bituminoasa este un sistem multi- strat folosit in hidroizolatii membrana bituminoasa.

Acest material complex folosit in hidroizolatii membrana bituminoasa este compus din urmatoarele:

 • Material de impermeabilizare format din bitum distilat combinat cu polipropilena atactica sau elastomeric formati din cauciuc sintetic.
 • Armatura care poate fi de doua tipuri: din poliester sau din fibre de sticla.
 •  Folie micronica din polietilena termofuzibila. Aceasta se topeste avand ca scop protejarea celorlalte elemente din compozitie. Topirea se face controlat deoarece, o temperatura prea mare poate ajunge sa topeasca si restul de elemente.
 • Granule de ardezie, care au un rol foarte important in folosirea de hidroizolatii membrana bituminoasa, ele protejand fata superioara impotriva razelor UV. Au si rol estetic in folosirea de hidroizolatii membrana bituminoasa.
 • Nisip si talc pentru fata membranelor intermediare, atunci cand in acest sitem de hidroizolatii membrana bituminoasa se folosesc  multi- straturi sau bi- straturi.

Norme de utilizare pentru hidroizolatii membrana bituminoasa:

Aceste membrane, pentru efectuarea cat mai corecta si de calitate a unor hidroizolatii membrana bituminoase cer respectarea masurilor in legatura cu depozitarea si manipularea, pentru a evita deteriorarea acestora.

 • Manipularea acestor membrane bituminoase se va face cu ajutorul unui motostivuitor.
 • In conditiile in care temperatura solului este foarte joasa din cauza conditiilor vremii, se evita lovirea paletului de sol
 • Indiferent daca membrana bituminoasa este transportata, depozitata sau chiar manipulata, pozitia ei trebuie sa fie intotdeauna si fara exceptie, verticala.
 • Nu se aseaza un palet peste altul
 • Membranele bituminuase folosite pentru hidroizolatii membrana bituminoasa se depoziteaza in spatii uscate si la temperaturi de + 5 grade C. Acest aspect devine obligatoriu in conditiile in care acestea urmeaza sa fie folosite peste 24 de ore.
 • Durata maxima de timp in care se pot depozita niste role de membrana bituminoasa este de maxim 3 luni.

Un aspect important pentru cei care vor sa utilizeze acest tip de hidroizolatii membrana bituminoasa este faptul ca acest tip de hidroizolatie are capacitatea de a izola si din punct de vedere termic.

Unde se folosesc sisteme de hidroizolatii membrana bituminoasa?

Sistemele de hidroizolatii membrana bituminoasa se folosesc in executarea diferitelor tipuri de lucrari precum:  Hidroizolatii pentru sisteme de acoperis; Hidroizolatii pentru terase circulabile sau necirculabile;  Hidroizolatii pentru acoperisuri cu vegetatie;  Reparatii pentru cladiri civile si cladiri industriale; Hidroizolatii pentru structuri de beton ca fundatiile si subsolurile.

Membranele bituminoase care se folosesc in acest tip de hidroizolatii membrana bituminoasa au o durata de viata considerabila iar greutatea structurii ei nu incarca structura existenta punand-o in situatii periculoase.

www.Milucon.ro prezinta aceasta metoda de hidroizolatii membrana bituminoasa ca pe o metoda foarte versatila, ce poate fi utilizata pe mai multe ramuri, ajutand la impermeabilizare si termoizolare a structurii. Aspectele specifice acestor hidroizolatii membrana bituminoasa sunt tentante iar durabilitatea unei astfel de constructii reprezinta cel mai mare avantaj. Daca doresti sa afli mai multe in privinta acestui tip de hidroizolatie, nu ezita sa ne contactezi. Specialistii nostri te ajuta cu sfaturi pentru realizarea unei hidroizolatii de exceptie iar materialele pe care le punem la dispozitia ta ,nu pot fi altfel decat calitative si la preturi acceptabile.

Leave a Reply