EPC Constructii va ajuta sa aveti o lucrare durabila si de calitate cu placari rigips

Pentru o lucrare de calitate si durabila, trebuie sa stiti ca procedeul de placari rigips este esential in domeniul constructiilor, la finisajele interioare si exterioare. De ce? In primul rand, montajul de rigips va ajuta sa etanseze foarte bine toate rosturile si golurile din tencuiala, vor sustine mult mai bine peretii si tavanul. Scopul etanseizarii acestor rosturi este acela de a asigura izolatie fonica si termica. Totodata, ofera si protectie impotriva factorilor de mediu si imbunatateste aspectul estetic al unei cladiri, oferindu-i planeitate.

Care este procedeul si ce trebuie sa respectati in cazul unor placari rigips?

Un pas important in cazul procedeului de placari rigips este sa stii cum se pregateste compozitia pentru lipirea placilor rigips de stratul suport – ipsos, glet de umplere sau o pasta aderenta. De regula, compozitia se prepara cu o ora inainte de aplicare, in recipiente perfect uscate. Se aplica sub forma de „turte” mici in zonele din colt si pe mijloc. De asemenea, trebuie sa stiti ca placile se lipesc la o temperatura de +5° C și +30° C, folosind un spaclu sau o mistrie.

Aceste suprafete, atat placa rigips, cat si peretele trebuie sa fie uscate, fara crapaturi si fara substante aderente. In cazul in care exista vreo urma de umezeala, placile rigips risca sa se mucegaiasca. Atunci cand montati placile rigips, trebuie sa va asigurati ca sunt plane si ca sunt prinse bine cu un adeziv sau ipsos, in fiecare colt, fara sa permiteti intrarea aerului sub placile de rigips.

Ce tip de placi trebuie sa alegeti pentru procedeul de placari rigips?

Pe piata exista mai multe tipuri de rigips. De curand, au aparut si placile rigips de carton, foarte eficiente si flexibile. Placile rigips difera si in functie de grosimi si dimensiuni, de fibra din compozitie si de caracteristicile acestora. Pe tavan, de exemplu, se folosesc pentru placari rigips placi cu protectie la umiditate cu profile CD de 60 mm.

Voi enumera 5 tipuri de placi rigips, astfel incat, sa va faceti o idee cu privire la ceea ce exista pe piata si ce ati putea alege.

 • plăci normale;
 • plăci cu protecţie la foc;
 • plăci cu protecţie la umiditate;
 • plăci pentru izolare acustică cunoscut ca si rigips fonic;
 • plăci de rigips impermeabile;

Avantajele unei placari rigips

Folosirea placilor in placari rigips ofera o varietate de avantaje, atat din cauza caracteristicilor fibrei, cat si datorita modului in care este aplicat de catre echipa de muncitori pe care ii angajezi. Lipirea cu atentie a fiecarei placi, va duce la o lucrare rezistenta si durabila.

 • rezistenta in cazul unui incendiu – daca alegi placile de rigips cu protectie la foc;
 • protectie la umiditate;
 • izolare fonica;
 • protectie impotriva crapaturilor si fisurilor;
 • acustica foarte buna;etanseitate, dar in acelasi timp permite peretilor sa respire;
 • flexibilitate – executia unei placari rigips este, in general, rapida;

Echipa de la EPC HidroConstruct Grup pune la dispozitie serviciul de placari rigips tuturor clientilor, indiferent de dimensiunea proiectelor. Desi, pare a fi o lucrare simplu de executat, in fond, aceasta este complexa, iar daca nu aveti uneltele necesare executarii, va fi greu de realizat o lucrare fara cusur. De aceea, pentru o lucrare executata cu profesionalism, apelati la o firma EPC HidroConstruct Grup.

Leave a Reply