Elementul comun dintre rulouri de gazon si bere, dar si alte curiozitati despre firele de iarba

Productite gazon rulou 1Prospetimea gazonului este ceea ce face o gradina sa arate bine, insa pentru asta, aveti nevoie de rulouri de gazon sanatoase, ingrijite corespunzator si de un soi special care ofera o densitate de fire de iarba mult mai buna decat orice alt soi. Suntem Euro Glia, fornizor de rulouri de gazon pentru parcuri, zone verzi, curti dar si terenuri de sport. Inafara de acestea, noi oferim si o gama completa de tratamente pentru gazon si suprafete verzi. Expertii nostri ofera o atentie deosebita pe durata tuturor etapelor de producere a gazonului pentru a putea oferi calitate cu fiecare fir, metru patrat sau rulou de gazon.

Cateva lucruri despre firele de iarba prezente atat in rulouri de gazon dar si in altele

In continuare dorim sa va prezentam cateva lucruri… mai putin stiute despre iarba care formeaza superbele rulouri de gazon. In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca suprafetele cu iarba sunt intr-o proportie de peste 1/5 din intreaga vegetatie a globului. Aici fiind luate in calcul doar suprafetele de vegetatie naturala. Este evident faptul ca multi dintre locuitorii la case dar si cei care sunt din mediul urban se bucura de cativa metrii patrati de verdeata, fie ca este vorba de rulouri de gazon sau nu.

Un alt lucru interesant este acela ca in lume exista peste 10.000 de specii de iarba, insa, desi acest numar este destul de impresionant, trebuie sa stiti ca pe intreaga suprafata a Terrei exista mai bine de 1.000.000 de specii de plante, dintre care, numai 350.000 au fost catalogate intr-un fel sau altul. Noi, am ales din toate cele zece mii de tipuri de seminte de iarba numai cele mai viguroase specii, astfel, noi putem oferi rulouri de gazon rezistente si cu un aspect perfect indiferent de clima (cu mici exceptii)

Daca este sa privim in istoria planetei, iarba pe care o regasiti si in rulouri de gazon are o varsta destul respectabila in catalogul speciilor de plante si animale descoperite de catre om. “Iarba verde de acasa” are venerabila varsta de peste 200.000 de ani, perioada in care au aparut cele 10.000 de specii in functie de evolutia climatologica a fiecarei regiuni.

De la rulouri de gazon pana la… materiale de constructie si bere

Daca vreti sa stiti care este legatura dintre o bere perfecta si rulouri de gazon, va spunem noi. Cerealele sunt desprinse ca si ramura comuna cu iarba. Insa nu trebuie sa va imaginati ca ceea ce este in pahar sau paine este acelasi lucru cu ceea ce este in gazon. De asememnea industria producatoare de materiale de constructii si alte ramuri foloseste fibre vegetale din aceasi ramura ca si specie cu iarba.

Iar daca v-ati intrebat legat de motivul pentru care aceste rulouri de gazon au un verde atat de crud si placut, ei bine, asta se datoreaza clorofilei. O substanta prezenta in mai-toate plantele ce are un rol important in procesul fotosintezei. Aceasta substanta organica absoarbe lumina albastra si rosie, reflectand-o pe cea verde.

Asadar, atunci cand admirati frumoasele rulouri de gazon, puteti sti ca firele de iarba prezente pe gazon au foarte multe in comun cu mancarea, berea, dar si casa dumneavoastra. Va asteptam cu si mai multe informatii pe pagina noastra.

Leave a Reply