Despre tipurile de prese de balotat carton

prese de balotat carton

Tot mai multi romani semnaleaza prin intermediul retelelor de socializare situatii in care padurile sunt defrisate in mod ilegal, iar daca privim asupra ritmului in care acestea au loc, putem spune ca deja vorbim de o reala amenintare. Ekolinea, producator si furnizor de solutii complete pentru reciclare si valorificare a deseurilor se implica in marirea gradului de constientizare a efectelor nocive pe care lipsa unei atitudini ecologice, le pot avea asupra mediului in primul rand. Astfel, prin gama de produse ca prese de balotat carton, containere de colectare selectiva si transport a deseurilor, dar si alte tipuri de echipamente de pregatire a deseurilor reciclabile ca PVC, PET, metale, hartie si carton reusim sa oferim companiilor si firmelor mici si mijlocii posibilitatea de a se implica direct intr-o atitudine eco si prietenoasa cu mediul.

Oferim prese de balotat carton industriale

Rolul unei prese de balotat carton este relativ simplu, aceasta foloseste forta generata de pistoane hidraulice (la cele de mare capacitate si tonaj) sau cea generata de miscarea unui ax, similar cu un surub, pentru a comprima un volum mare de ambalaje, cutii si obiecte din carton, intr-unul mic, compact si foarte usor de manevrat, incarcat si transportat in vederea reciclarii acestuia.
Spuneam mai devreme ca exista in general doua tipuri de prese de balotat carton, cele de mare putere care pot balota (comprimare si legare) cantitati foarte mari de carton si deseuri reciclabile, dar si sisteme de balotat carton mici si compacte pentru sedii si birouri de firme. Daca in cazul celor mai performante prese de balotat carton putem folosi termenul de utilaj industrial, la cele pentru birouri, vorbim de un aparat silentios, foarte eficient dar si compact.
O presa de balotat cu piston hidraulic este de cele mai multe ori polivalenta, aceasta putand comprima in vederea ambalarii (se folosesc benzi din fibra PVC) atat carton, cat si resturi de material plastic sau sticla. Acest gen de prese de balotat carton sunt folosite de catre facilitatile de productie unde este necesara o buna gestiune a deseurilor si a rebuturilor. Cel mai bun exemplu poate fi dat de catre un producator de ambalaje din carton, in acest sens, unitatea poate dispune de unul sau mai mutle utilaje- prese de balotat carton pentru a putea procesa si retrimite resturile spre reutilizare.

Prese de balotat carton pentru firme mici si sedii de birouri

Ei bine, daca la scara industriala folosim echipamente de mari dimensiuni si foarte puternice, pentru spatiile de birouri solutia perfecta este data de presele de mici dimensiuni care pot satisface necesitatile unei cladiri de birouri. Aceste prese de balotat carton sunt construite pe un alt principiu de generare a fortei de compresie. Aceasta modalitate mai este numita si cea a “surubului” care poate genera fara un consum foarte mare de energie forta de care este nevoie pentru a compacta un volum mare de ambalaje din carton si hartie.
In concluzie nu putem spune mai mult decat faptul ca suntem intr-o perioada in care trebuie sa luam o decizie si o atitudine indreptata spre ocrotirea naturii. Pentru a afla mai multe va asteptam pe pagina noastra www.ekolinea.ro si nu uitati, colectati selectiv pentru a permite o reciclare cat mai eficienta, nu aruncati gunoiul oricum!

Leave a Reply