Despre piatra decorativa si imbunatatirea finisajului acesteia

piatra decorativa

Folosita inca din epoca de piatra pentru construirea caselor si a monumentelor, in prezent inca mai este folosita, fie pentru ridicarea cladirilor mici, dar si ca decoratie. Piatra nu mai este in prezent un material de constructii foarte utilizat deoarece sunt altele care ofera o rezistenta mult mai buna, la un cost mai mic, insa, aspectul ei este considerat de multi ca fiind mult mai estetica, oferind un aer aparte. Ei bine, pentru a putea oferi estetica atat de mult apreciata, Firma Piatra de Vistea va ofera piatra decorativa, iar daca este sa privim asupra catorva lucrari unde am livrat atat piatra decorativa, cat si pentru constructii, pentru monumente renumite in intreaga Europa cum ar fi Biserica Neagra din Brasov, Sf. Mihail din Cluj, Palataul Parlamentului din Budapesta, Casa Poporului din Bucuresti, si in general toate palatele medievale din Transilvania.

Asadar, putem spune despre satul Vistea ca este renumit pentru piatra care este tip calcaroasa de culoare alba avand irizatii galbene. Evident, despre acest tip de piatra decorativa dar si de constructii putem spune ca ofera o excelenta rezistenta in timp si la intemperii dar si un aspect perfect.

Folositi lacuri pentru piatra decorativa

Insa, chiar daca in mod natural, piatra decorativa de Vistea are un aspect placut, exista cateva mici trucuri prin care puteti maximiza infatisarea folosind o serie de produse speciale care nu numai ca protejeaza suprafata poroasa a pietrei, dar si ii ofera un finisaj aparte.

Inainte de a privi asupra solutiilor de acoperire care pot infrumuseta aspectul pe care piatra decorativa il are, cu ajutorul luminii, trebuie sa spunem ca exista o serie de lacuri si aditivi ai acestora care pot conferi pietrei decorative un aspect special prin care aceasta este mult mai bine pusa in evidenta. Puteti folosi lacuri epoxidice sau lacuri speciale pentru piatra care pot fi clare, nuantate sau cu aditivi speciali. Evident, aplicarea unei pelicule de lac nu numai ca acopera porii fini ai pietrei, protejand-o astfel, ci si netezeste suprafata.

Alte modalitati de finisare si expunere a aspectului pentru piatra decorativa

Ca si aditivi ai lacurilor pentru piatra decorativa va puteti orienta la cei sub forma unor particule aurii sau argintii care dau o nota speciala suprafetei de piatra. Insa, folosirea acestor aditivi necesita o iluminare de accentuare a efectului. Asadar, pentru peretii placati cu piatra decorativa va recomandam sa folositi iluminarea din laterale cu ajutorul unor spoturi LED alb. Evident, folosirea luminii colorate este si ea o modalitate interesanta de a evidentia aspectul pietrei decorativa.

Pe langa folosirea lacurilor pentru piatra decorativa si a iluminatului arhitectural,  puteti folosi si diferite tipuri de piatra cu nuante diferite dar si cu texturi diferite. Astfel, veti putea diversifica suprafetele. Oricum, intr-unul din articolele noastre viitoare vom discuta despre design interior modern si piatra decorativa, insa, pana atunci va asteptam pe pagina noastra de internet www.piatradevistea.ro pentru a afla mai multe despre noi dar si pentru a solicita o oferta special conceputa pentru dumneavoastra. Va asteptam cu cele mai bune preturi, si cea mai buna calitate!

 

Leave a Reply