Despre centrale termice Constanta si un pic de trecut

centrale termice Constanta

Centralele termice sunt cele care au dus oarecum la disparitia conceptului de incalzire centralizata de cartier sau a orasului. Cel putin in mai toata Romania, ca si in Constanta, regiile autonome de incalzire pierd constant teren, pierzandu-si abonati care sunt satui de facturile mari si performantele foarte slabe ale furnizorilor de caldura si apa calda. Suntem Cris Vent, furnizor de centrale termice Constanta dar si de accesorii si servicii adiacente.

Ce stim noi ca si furnizor de centrale termice Constanta legat de acest domeniu

Despre marele “boom” pe care centralele de apartament l-au avut, vom discuta in continuare privind un pic si in trecut, dar si la motivele pe care noi le consideram a fi foarte puternice, in favoarea mutarii de la furnizorul de agent termic al orasului, la independenta de a avea propria centrala termica.

Ca si furnizor de centrale termice Constanta cu o vasta experienta si durata, am constatat ca in asa-numita istorie a centralelor termice au existat doua suisuri si doua coborasuri cauzate in primul rand de doua mari motive, aspectul financiar si mentalitatile ramase inca din perioada de dinainte de ’89. Putem spune ca indiferent de aceste doua curbe ample in cresterea numarului de posesori ale unor centrale termice Constanta, totul a inceput odata cu liberalizarea comertului. Este evident ca centralele termice de prin anii 1992 erau extrem de scumpe, acestea fiind mai mult, centrale de vila sau de casa, nu de apartament.

Chiar aici in Constanta au sosit printre primele tipuri de centrale termice care erau aduse de diferiti comercianti din diferite tari ca Turcia, China, Ucraina, si nu numai. Insa, cum nu exista o anumita legislatie sau un set de reglementari pentru aceste echipamente, putini se riscau sa isi instaleze in casele lor astfel de centrale.

Desi noi nu existam pe atunci ca centrale termice Constanta, abia prin anii urmatori au aparut in piata din Romania marci ca Viesmann, Vailant, Bosch, etc. care ofereau deja centrale termice de apartament. Butucanoase, mari, ceva mai nesigure, dar, erau. Atunci a aparut prima evolutie puternica pe piata de profil.

Trecutul, prezentul si viitorul pentru centrale termice Constanta

Bineinteles, cum legislatia in vigoare era una mai degraba gafaita in tendinta de a tine pasul cu evolutia lucrurilor, au aparut si primele incidente notabile cauzate de aceste echipamente. In Constanta undeva in perioada 1994 – 1997 au avut loc mai bine de 10 incidente. Fapt care a dus in primul rand la o scadere a increderii dar si a vanzarilor. Bun, lucrurile au evoluat foarte mult de-atunci, iar de prin 2015 apare un nou tip de echipament pe care noi ca si centrale termice Constanta vi-l oferim. Centralele termice prin condensatie se bazeaza pe crearea unor conditii ce sa faciliteze condensarea vaporilor din gazele de ardere in perimetrul schimbatorului de caldura (cel care incalzeste agentul termic) oferind astfel o recuperare a gazelor de ardere de ~ 10 – 15% obtinand astfel un randament mult mai bun fata de cele clasice.

Ca si centrale termice Constanta nu putem spune exact ce va rezerva viitorul pentru acest domeniu, insa, nu putem nici nega faptul ca panourile solare si incalzirea electrica va deveni o optiune tot mai buna, pana cand toata lumea va avea asa ceva in casa lui, lucru care nu-i asa, s-a intamplat si cu centralele termice. Noi va asteptam pe pagina noastra de internet. www.crisvent.ro pentru a afla mai multe despre noi dar si pentru a va alege o solutie pentru independenta dumneavoastra termica, fara a sta in frig, asteptand ca RADET sa dea drumul la instalatii si altele.

Leave a Reply