Dentist Bucuresti – Tinka Smile

dentist bucuresti

Una din acele  provocari ale stomatologiei ce tine de estetica, ce reprezinta un anumit tip de medicina electiva, e de a  putea decide inca de la bun inceput  adevarat pretentiile cat si care sunt asteptarile le au pe pacientii, asadar aceea  de a putea face diferenta dintre nevoile pe care le au pacientii si dorintele lor.

Toate astea au loc inainte de a se debuta in actul medical pe care il desfasoara dentistii din Bucuresti si inainte sa se faca modificari ireversibile asupra nivelului structurilor ce sunt dento-parodontale.

Din acest motiv, medicul dentist din Bucuresti insa si cei care profeseaza in intreaga tara este nevoi sa fie cu adevarat un „magician” cand conduce o anamneza alaturi de pacientul sau, pentru obtinerea a cat mai multor informatii ce sunt relevante. Sunt anumite tipuri psihologice ale pacientilor: ce nu stiu ce se  doreste, cei ce au niste asteptari realiste, acestea fiind perpetuu nemultumiti iar cei ideali iar pentru  orice tip de tratament asta este extraordinar.

In afara discutiei orientative, a existat si  o serie de modalitati ce sunt obiective de previzualizarea cazului si pentru a sti din start ce anume dorim ca sa obtinem in final.

Se recomanda sa fie realizat un set de fotografii standard ce trebuie sa contina  situatia initiala pe care o are  pacientul ca sa se poata discuta cu el pe marginea acestora si in acelasi timp pentru a fi evaluat cazul cu un tehnician incluisv in lipsa pacientului.

In acelasi timp se recomandata si realizarea filmarilor iar in acest timp pacientul vorbeste si deasemeni zambeste ca sa se surpinda mai clar dinamica pe care o au buzele cat si gradul vizibilitatii dintilor, ca si  expresia fetei pe care o are in cursul vietii cotidiene, insa cu atat mai mult cu cat multi dintre pacienti se vor simti usor jenati, sunt timizi fata de aparatul de fotografiat.

Dupa o discutie ampla ce se face cu pacientul si dupa o analiza estetica si deasemeni functionala completa ce va fi notata in fisa, apoi dupa ce se realizeaza documentatia cazului, poate sa inceapa cu o previzualizare a rezultatului de final.

Tehnicile specifice  de previzualizare pot sa includa:

  • mock-up direct;
  • wax-up de diagnostic;
  • mock-up ce este indirect;
  • digital smile   design;

Mock-up direct

In ceea ce priveste mock-ul direct, acesta reprezinta o aplicare a rasinii compozite fotopolimerizabile fara un sistem adeziv pe acele structuri ce sunt  dentare pentru modificarea dimensiunilor, a formei, a culorii si a pozitiei, cu  scopul de previzualizare a modificarilor ce sunt propuse.

Astfel de tehnici se aplica cu mult succes la dintii care sunt prea scurti, sunt abrazati, nu au  volum vestibular si au treme si diasteme.

Tehnica aceasta nu poate sa fie aplicata in situatia cand  se doreste sa se scurtez  lungimea initiala a dintilor ce sunt vestibularizati unde  se doreste sa se  realizeze retrudari.

Prin  tehnica aceasta se obtine intr-un timp  destul de  scurt previzualizarea cazului,  cand pacientul are  deja o idee in ceea ce e priveste rezultatele finale acesta putand emite diferite pretentii specifice de modificare facute  proiectului. In privinta dentistului, in mod obiectiv acesta poate sa-i dea seama in cazul in care functionarea proiectului este viabila incluiv din punctul de vedere estetic, dar si fonetic si ocluzal.

Daca discutam din punctul de vedere subiectiv este posibil sa isi fundamenteze toate opiniile in legatura cu  pretentiile si cu asteptarile pe care le au pacientii.

Leave a Reply