De unde cumperi un cadou

sandecoVoi de unde faceți cumpărături? Magazine simple sau online? Deși în orașul meu încă nu a apărut varianta să cumpăr alimente online, o aștept cu nerăbdare! Serviciile care sunt acum, nu sunt prea lăudate.

În rest, cumpărăturile le fac online. Fie că e vorba de un accesoriu de îmbrăcăminte, ceva electronic, sau un cadou pentru aniversarea cuiva. Cele din urmă au deobicei prioritate la online. Am făcut de mult prea multe ori plimbări prin mall, la diverse magazine, chiar și la cele cu suveniruri, totul în zadar. Totul e scump și nimic pe placul meu. Poate sunt eu prea dificil, însă asta este. Iau ceea ce îmi place, nu ceea ce mi se oferă.

Ceea ce nu am oferit de prea multe ori, chiar niciodată aș putea spune, au fost din secțiunea Cadourile arta sunt Arta nu a fost niciodată ceva ce aș putea înțelege sau aprecia la adevărata ei valoare, pur și simplu nu mă pricep la ea, dar mulți din prietenii mei au o părere contrarie. O apreciază, o înțeleg, o colecționează. De mai multe ori m-am gândit să ofer un asemenea cadou, dar nu știam cu exactitate ce poate semnifica și nu am vrut să fac o greșeală. Adevărul e că se găsesc foarte multe articole de acest gen la magazine, online. De la tablouri, la mici statuete.

Din această gamă fac parte și cadourile hand made. Acestea deși se găsesc mai puțin în marile magazine, sunt câteva site-uri specializate în așa ceva, mai micuțe. Se găsesc multe minunății amuzante, drăguțe, sau chiar opere de artă. Acestea îmi plac și mie, dar în general nu adun obiecte de decor. Îmi place camera goală, simplă.

Voi vă faceți cumpărăturile online? Ați luat vreodată un cadou cuiva fără să-l vedeți decât la sosire? De o vreme am început să comand chiar și din China, de pe acele mari site-uri mult prea lăudate. Singura problemă e că transportul durează de la două săptămâni până la o lună jumătate. Mai departe nu prea aștept, îmi cer banii înapoi. Am pâțit de câteva ori să îmi vină aviz de la poștă și eu nu comandasem nimic. Erau obiecte cumpărate și cu 3-4 luni în urmă, de care uitasem. Desigur că banii îi primisem înapoi, însă obiectul nu îmi mai era cu adevărat util, comandasem altul între timp. Dar a fost o senzație plăcută, a fost gratis!

Idei de cadouri se găsesc peste tot pe internet, dar în magazine se pot vedea cu proprii ochi. E alegerea fiecăruia de unde își face cumpărăturile, însă eu nu mai fac greșeala să pierd ore în șir în magazine și să mă întorc cu mâinile goale.

Leave a Reply