Cum se realizeaza bobinaj motoare electrice

Vrei sa te ocupi singur de bobinaj motoare electrice? Iti spunem noi cum! Nu ai timp sau nu te pricepi la asa ceva? Lasa-i pe cei de la Electroserv sa presteze bobinajul in locul tau si bucura-te de un serviciu de top realizat la standarde inalte de calitate.

Bobinaj motoare electrice electropompe rusesti de 700 W si 3.000 de rotatii pe minut

 

Cum se realizeaza bobinaj motoare electriceEsti curios sa afli cum se realizeaza bobinaj motoare electrice? Vom lua un exemplu concret, electropompele rusesti de 700 W si 3.000 de rotatii pe minut. Pentru inceput vei avea nevoie de 800 de grame de sarma din cupru emailat. Grosimea trebuie sa fie de 1 mm.

In prima faza vei face 4 bobine luand drept model bobinele arse. Se face un sablon, pe o parte se pune o bucata de scandura, pe cealalta parte se bat bucati de placaj putin mai mari decat sablonul, in cuie mici. In mjlocul sablonului vei da o gaura centrata de grosime 10 mm cu ajutorul unui surub ce are o lungime mai lunga de 20 cm. Se face astfel o manivela de care se va prinde sabonul. Se ia o alta bucata de scandura, se prinde manivela folosindu-te de cuie indoite.

In a doua faza se fac 4 bobine avand fiecare 225 de spire. Retine ca bobinele este obligatoriu sa fie identice cu cele ce au fost arse. Statorul se curata foarte bine. Se cumpara de la librarie un carton dur prespan din care se croiesc mici suvite ce vin introduse ca izolator pe canale. In cele din urma, spira cu spira, se baga bobinajul pana va intra tot.

La inceput pentru o bobina si apoi opusul ei pe canal se baga sipculite si astfel se fixeaza bobinele. In cele din urma se adauga si celalalt bobinaj formandu-se astfel o cruce. Fii atent la distribuia canalelor. Leaga bobinajul cu sfoara, pune hartie astfel incat bobinajele sa nu se atinga intre ele si pensuleaza cu lac. Toarna lac si intre canale, lasa-l la scurs, iar la final da la cuptor statorul pana se incinge si nu mai poti pune mana pe el. In acest punct scoti statorul de la cuptor, il lasi la racit. Rotorul si statorul se curata apoi la interior cu smirghel, se ung rulmentii si apoi se monteaza motorul. Se poate schimba si condensatorul.

Nu crezi ca poti face tu toata treaba asta? Iti pare complicat bobinajul unui motor electric? Lasa-i atunci pe specialisti sa-si faca treaba.

Bobinaj motoare electrice cu Electroserv

 

Daca esti in cautarea unor specialisti care presteaza servicii de bobinaj motoare electrice, Electroserv din Bucuresti se va ocupa de la A la Z cu acest serviciu indiferent ca esti din capitala sau din alt oras al tarii. In cazul in care lucrarea este mare si complicata, echipa Electroserv se ocupa si cu transportul.

Pentru fiecare lucrare in parte de la Electroserv primesti garantie, cat si post garantie, astfel incat esti sigur ca te bucuri de servicii de top realizate cu maxim de seriozitate, atentie la detalii si rapiditate. Echipa Electroserv are 20 de ani de experienta, are echipamente si utilaje de ultima generatie si foloseste numai materiale de calitate superioara astfel incat bobinajul realizat sa satisfaca chiar si cei mai pretentiosi clienti.

Daca vrei sa te bucuri de servicii de calitate, alege bobinaj motoare electrice de la Electroserv. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Electroserv? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0733-171.871 sau trimite un e-mail pe adresa contact@bobinajmotoare.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply