Compact Sigma

Cazane-de-apa-fierbinte-EaXsuCompania Compact Sigma din Bucuresti, va ofera difertite modele de cazane de abur saturat, cu apa fierbinte si apa calda, la cele mai mici preturi de pe piata.

Avand 13 ani de experienta in domeniul proiectarii si productiei de cazane, firma s-a impus ca lider pe piata de profil, calitatea produselor oferite clientilor si partenerilor de afaceri fiind una deosebita.

Compact Sigma este ceritificata ISCIR-CERT, institutia atestand  doua locatii de fabricare a cazanelor de abur saturat tip SIGMA AB. Produsele concepute de companie sunt unice si cu o functionalitate multipla:

 • Cazane de apa calda – cu functionare pe combustibil gazos si combustibil lichid. Acestea sunt ignitubulare orizontal, prevazute cu suprapresiune în focar, avand puteri termice de pana la 5 Gcal/h (5.800 kW)
 • Cazane de apa fierbinte – cu functionare pe combustibil gazos si combustibil lichid, ignitubulare orizontal, prevazute cu suprapresiune in focar, si cu puteri termice pana la 5 Gcal/h (5.800 kW)
 • Cazane de abur tehnologic – cu functionare pe combustibil gazos si combustibil lichid, ignitubulare orizontal, cu suprapresiune in focar, avand presiuni de 1, 4, 6, 8, 10 si 12 bar si debite cuprinse intre 100 si 6.000 kg abur/h

Agregatele de cazane de abur saturat de tipul SIGMA AB sunt utilizate cu precadere in procesele tehnologice ce implica folosirea aburului ca purtator de energie termica. Produsele sunt ideale in instalatiile industriale ce au nevoie de o cantitate mare de abur la presiune inalta, la debite cat mai ridicate.

Din punct de vedere constructiv, cazanele de abur se deosebesc prin modul in care se produce caldura in focar, dar si prin gazele de ardere ce aduc apa la temperatura de fierbere. Cea mai rudimentara forma de constructie a unui cazan cu abur implica o oala de abur simpla, in care apa era direct incalzita de la flacara.

Cazanele de abur tehnologic produse de compania Compact Sigma din Bucuresti sunt ignitubulare orizontal (cazane prevazute cu corp vaporizator), in interiorul acestora incalzirea apei facandu-se prin trecerea flacarii dar si a gazelor de ardere prin tevile de flacara ale produsului.

Cele mai frecvente domenii de utilizare ale cazanelor de abur tehnologic sunt:

 • In industria alimentara – cu precadere in procesele tehnologice de fierbere, distilare, uscare, extrudare, sterilizare
 • In unitati spitalicesti
 • In industria farmaceutica
 • In agricultura
 • In industria zootehnica
 • In industria de textile si confectii
 • In industriile legate de pielarie si încaltaminte
 • In industria de constructii, in special la prepararea betoanelor
 • In industria celulozei si hartiei
 • In diverse ramuri ale industriei prelucratoare a metalelor
 • In reteaua hoteliera
 • In unitati militare si in reteaua penitenciarelor

Cazanele de abur tip SIGMA Abm produse de firma Compact Sigma sunt monobloc, ignitubulare orizontale, fiind prevazute cu suprapresiune în focar si complet auto-matizate. Din constructie, utilizatorii pot regla atat sarcina, cat si nivelul apei, operatiunile fiind destul de facile.

Cazanele cu abur sunt prevazute cu protectii la scaderea sau cresterea nivelului apei în cazan peste nivelele stabilite, la depasirea presiunii maxime admise in cazan, la presiuni minime sau maxime ale gazelor naturale, la presiuni minime ale aerului de ardere, dar si in cazul lipsei flacarii din cazan.

Specialistii Compact Sigma au prevazut numeroase semnalizari functionale pentru produse, printre acestea amintind prezenta tensiunii, arzatorul in functiune, permisie de aprindere, avarii sau functionarea alimentarii pompelor cu apa.

Firma lucreaza numai cu personal calificat, bine pregatit in domeniu, ce va sta la dispozitie cu servicii calitative si sfaturi profesionale.

Toate produsele purtand marca Compact Sigma sunt insotite de garantia aferenta, acestea fiind recunoscute pentru fiabilitatea si usurinta in functionare.

Alegeti calitatea garantata de un producator de renume, alegeti din oferta companiei Compact Sigma!

Leave a Reply