Cele mai trainice hidroizolatii pentru fundatii

hidroizolatii fundatii

Uneori   ne vine greu sa acceptam ca un lucru care pare atat de bun, cum  este apa, poate face atat de mult rau. Totusi daca locuintele  noastre ar vorbii, ar putea cu siguranta sa ne spuna cat de daunatoare poate fi patrunderea apei si ce efecte dezastroase poate avea aceasta. Fie ca preferam sa abordam subiectele mai delicate ca de exemplu, igrasia sau mucegaiul, fie ca luam problema in dinti si discutam direct despre afectarea structurii de rezistenta, nimic nu  se rezolva usor din momentul in care infiltrarile de apa au depasit limita suportata de constructia dumneavoastra.

O vorba veche din popor spune ca “mai bine previi decat sa repari” asa   ca daca aceasta este in  concordanta  cu felul dumneavoastra de a gandi, in ceea ce priveste problemele cu apa, o hidroizolatie pentru fundatii, de calitate,  va poate scapa de o sumedene de griji.

Hidroizolatii fundatii pentru case noi!

Daca sunteti in plin proces de constructie a unui camin pe care il visati a fi trainic, rezistent si sigur, atunci trebuie neaparat sa abordati problema unei hidroizolatii fundatii cu niste specialisti in domeniu. Acestia va pot informa asupra tuturor materialelor necesare, tehnicilor de lucru si asa mai departe.

In topul preferintelor romanilor, se pare ca cel mai apreciat sistem de protectie impotriva apei este cel pe baza de membrana bituminoasa intrucat bitumul si polimerii din componenta sa, ii ofera niste caracteristici cu totul si cu totul speciale. Este foarte laudata pentru ca se lucreaza  usor cu ea, este  rezistenta si face fata unor conditii de lucru deloc blande.

In orice caz dumneavoastra nu trebuie sa va luati dupa restul lumii. Pentru o hidroizolatie de calitate trebuie sa tineti cont de tipul de sol in care este realizata fundatia dumneavoastra, precipitatiile din zona, conditiile sesmice si alte detalii de acest fel , care nu va pot fi furnizate decat de catre un specialist.

Hidroizolatii fundatii  pentru case vechi!

In ceea ce priveste sistemele de protectie impotriva patrunderii apei pentru casele vechi, problema  este putin mai delicata.  Exista foarte multe situatii in care va puteti afla si asta in functie de starea actuala a imobilului. Este posibil ca acesta sa nu fi avut  hidroizolatie deloc,  iar fundatia sa fie grav avariata, caz in care lucrurile nu sunt tocmai roz sau poate a avut hidroizolatie si trebuie refacuta, insa si aici depinde ce fel a fost aceasta.

De regula, presupunand ca fundatia este sanatoasa si aveti nevoie doar de o noua hidroizolatie, pasii sunt urmatorii: tencuirea fundatiei, aplicarea unui strat de beton asfalt, aplicarea polistirenului care are si rol termoizolator si apoi aplicarea foliei.

In orice caz, oricat de grava ar fi problema nu evitati subiectul hidroizolatiilor fundatiilor deoarece consecintele sunt iremediabile, iar costurile si riscurile sunt mult prea mari mai tarziu.

Detalii pe www.IzomarPrestConstruct.ro

Leave a Reply