Ce sunt protezele dentare si ce fel de proteze dentare exista?

proteze dentare

Protezele dentare reprezinta un inlocuitor artificial pentru dintii care lipsesc din dantura unei persoane. Toata lumea se confrunta cu probleme dentare mai devreme sau mai tarziu in viata, iar atunci cand dintii cad din diverse motive, fie din cauza unui accidenta sau din cauza unor probleme diverse, o proteze dentare poate fi o solutie foarte potrivita.

Cum se stabileste daca aveti nevoie de o proteze dentare si ce se intampla apoi?

Protezele dentare sunt dupa cum am mentionat un inlocuitor pentru dintii naturali. Sunt produse din rasina acrilica, acestea aratand ca si dintii naturali.

O data ce stabiliti ca aceasta solutie este cea mai potrivita pentru dvs., va va fi examinata cavitatea bucala de catre un specialist: www.chirurgie-orala.ro. Se va crea un mulaj al maxilarului, de la acest mulaj medicul poate sa inceapa sa creeze proteza dentara.

Exista in principal trei tipuri de proteze dentare. Acestea sunt protezele dentare totale, superioare si inferioare, protezele dentare partiale. Dupa cum le spune si numele, protezele dentare totale se vor folosi cand trebuie sa se inlocuiasca toti dintii, cele superioara se vor folosi pentru a inlocui dintii de sus, cele inferioare pentru a inlocui dintii de jos.

Protezele dentare partiale sunt cele care se folosesc atunci cand e nevoie sa se inlocuiasca cel putin un dinte.

Care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru proteze dentare?

Inainte de orice, trebuie sa pelati la specialisti in domeniu: www.chirurgie-orala.ro. Medicul va fi cel care va sugera cel mai bun tratament. Daca de exemplu mai aveti si dinti naturali, medicul va va sugera ce trebuie sa faceti si ce extractii vor mai trebui realizate.

Se va crea apoi o amprenta dentara a cavitatii bucale, iar ulterior se vor mai crea si altele pentru a se ajunge la una cu detalii care sa fie cat mai bine definite.

Cu ajutorul medicului dentist puteti decide ce forma si ce culoare exact veti dori sa aiba dintii dvs.. Se va realiza dupa ce proteza va fi finalizata o ajustare initiala, pentru a se asigura faptul ca aceasta este adaptata corect si comfortabil.

Este totusi indicat sa va prezentati si la consultatii stomatologice periodice, pentru a va asigura ca totul decurge asa cum trebuie. Astfel, e bine sa aveti un medic care sa va controleze starea danturii periodic. Nu este indicat sa incercati sa reparati proteza sau elementele ei accesorii, nu este bine nici sa incercati sa adaptati proteza unde va jeneaza.

Nu este indicat sa muscati pe proteza pentru a o “aseza” mai bine, nu folositi nici pasta de dinti pe o proteza dentara, alcool, sau alte substante in afara celor care va vor fi indicate de medic.

Apelati la specialisti in domeniu, care sa va ghideze pe parcursul intregului proces, care sa va ofere cele mai potrivite variante de proteze dentare si sa va ofere servicii profesioniste. Fie ca aveti nevoie de proteze dentare sau de alte interventii, nu ezitati sa va orientati spre cele mai bune servicii, informati-va in prealabil si online: www.chirurgie-orala.ro.

Leave a Reply