Ce nu ar trebui sa puneti intr-un seif inchiriat

seif

Inchirierea unui seif poate sa va ajute sa pastrati in siguranta documente personale, colectii importante sau amintiri de familie, dar este foarte important sa stabiliti cu atentie urmatoarele detalii:

  • Ce bunuri puneti in seif
  • Cine are acces
  • Ce se intampla cu bunurile sau valorile din interior in cazul in care dumneavoastra patiti ceva

Ce bunuri puneti in seif?

Acesta este un loc in care sa pastrati orice aveti de valoare la care nu aveti nevoie sa aveti acces in mod regulat sau de care nu aveti nevoie intr-o situatie de urgenta. Daca este un seif inchiriat la banca, nu veti avea acces la el decat in perioada in care este deschisa banca, ceea ce inseamna de luni pana vineri, intre 9 a.m. si 5 p.m., fara sa puteti sa va ridicati lucrurile in zilele de weekend sau pe timpul sarbatorilor legale.

In cazul in care inchiriati un seif pe care il transportati acasa sau intr-o locatie la care aveti acces permanent, lucrurile se schimba putin si elementele pe care le puteti depozita acolo variaza putin, in sensul ca veti putea sa le luati cand doriti, insa scade nivelul de securitate.

In ambele cazuri, nu este bine sa puneti in seif pasapoarte, directive medicale de care ati avea nevoie in caz de urgenta, iar daca dumneavoastra sunteti singurul care il poate deschide, este recomandat sa puneti acolo documente de care ar putea avea nevoie mostenitorii. Chiar daca va simtiti cel mai sanatos om din lume, nu uitati ca viata este extrem de imprevizibila.

Iata care sunt cele mai frecvente lucruri care se pun intr-un seif sau intr-o cutie de valori: hartii personale, timbre sau monede de colectie, bijuterii sau colectii rare, contracte importante sau hartii de afaceri.

Cine are acces la seif?

Puteti sa deschideti seiful singur sau puteti sa acordati acest privilegiu si altei persoane sau chiar mai multor persoane in care aveti incredere. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca in cazul in care este vorba de un seif la banca, lista cu persoanele care doriti sa mai aiba acces se preda bancii, iar acesta se va actualiza ori de cate ori apare o modificare. Ca si recomandare, ar fi de preferat sa nu alegeti pe cineva care are datorii importante, probleme cu banii, probleme in casnicie sau cu justitia, pentru ca in aceste cazuri riscul de a se folosi de bunurile dumneavoastra sunt mai mari. De asemenea unele banci va ofera si posibilitatea sa puneti conditia ca seiful sa se deschida in prezenta tuturor persoanelor mentionate de dumneavoastra. Acest lucru se poate intampla de exemplu in cazul unei mosteniri.

Ce se intampla cu bunurile sau valorile din seif in cazul in care dumneavoastra patiti ceva?

Daca au acces mai multe persoane, lucrurile sunt simple, problema apare insa in momentul in care sunteti singurul care puteti deschide respectivul seif. In cazul in care inchiriati unul, cel mai bine insa este sa intrebati institutia respectiva, dar va recomand sa discutati si cu avocatul.

Leave a Reply