Ce este AYURVEDICE si cum iti poate imbunatati vizibil aspectul tenului si parului?

 

Inainte de a prezenta o gama de produse ayurvedice, sa reiteram, in cateva cuvinte, ce este Ayurveda si care este valoarea acesteia.

Comoara numita Ayurvedaayurvedica

Ayurveda este o abordare medicala holistica, o stiinta a unei vietii perfecte. Ayurveda are in vedere prevenirea bolilor, tratamentul acestora si mentinerea sanatatii fiintei umane, vazuta ca o triada a mintii, trupului si sufletului. Ayurveda se identifica cu vechea medicina traditionala indiana, transmisa de acum mai bine de 2500 de ani si pana in zilele noastre, prin texte sfiinte vedice. Sa mai retinem ca ayurveda este un cuvant de origine sanskrita si ca la baza tratamentelor ayurvedice stau fitoterapia si vechi retete considerate de o mare valoare terapeutica, pe baza carora se prepara si astazi remedii traditionale. De precizat ca Budismul a dus la raspandirea Ayurveda in Thailanda, Birmania si Tibet, iar de-a lungul mileniilor, principiile ayurvedice s-au imbogatit sub influenta acestor civilizatii, dar in mod special prin asimilarea principiilor medicinii chineze. Ulterior, in perioada medievala, Ayurveda a preluat si descoperiri ale alchimiei, respectiv retete ale unor preparate formate din pulberi de plante, minereuri si metale.

In timpurile noastre, principiile Ayurveda au cunoscut o adevarata expansiune, justificata prin interesul oamenilor de a se apropia de natura si de principiile de viata care izvorasc din aceasta.

Produsele ayurvedice si frumusetea tenului

Produsele ayurvedice pot fi apreciate, astfel, intr-o noua lumina. Scopul lor este de a indrepta viata si obiceiurile oamenilor pe o cale mai apropiata de natura.

Produsele ayurvedice folosesc numai elemente naturale, adica plante si minerale si valorifica la maxim tot ce este mai de pret in acestea. Asadar, este firesc sa gasim produsele ayurvedice in spatiul generos al Ecologic Bio Shop (www.ecologicbioshop.ro).

O trecere in revista a categoriei ayurvedice ne releva un aspect deosebit: pudrele ayurvedice se adreseaza frumusetii tenului nostru, prin remedierea oricaror neplaceri. Si ce poate fi mai reconfortant decat sa ai siguranta ca problemele tenului isi vor gasi rezolvarea prin aplicarea unor masti cu pudre ayurvedice de hibiscus, neem, argila, busuioc indian, maka, turmeric, lemn de santal sau trandafir de Damasc? Oferta magazinului Ecologic Bio Shop este mult mai variata si merita consultata.

In plus, observam ca produsele cosmetice ayurvedice se adreseaza, in primul rand, unor probleme de sanatate ale tenului, cum ar fi: acnee, eczeme, vitiligo, piele grasa, iritatii, pete pigmentare etc. Valoarea pudrelor ayurvedice creste prin respectarea indicatiilor de pregatire a mastilor pentru ten, respectiv combinarea pudrei cu diverse uleiuri cu valoare cosmetica (argan, masline etc), ape florale, iaurt sau zeama de lamaie. Fiecare plic este insotit de indicatii amanuntite pentru pregatirea mastilor cosmetice.

Parul – sanatate si frumusete cu produse ayurvedice

Principiile valoroase din produsele ayurvedice sunt indicate si pentru a intretine frumusetea parului si sanatatea scalpului. Unele pudre ayurvedice se prepara sub forma de masti si ne ajuta sa dobandim o culoare vibranta a parului in nuante de rosu cald, prin virtutile plantei de henna. Alte pudre ayurvedice stau la baza unor masti pentru par, cu efect terapeutic si contribuie la stoparea caderii parului, la eliminarea matretii si la normalizarea activitatii glandelor sebacee si chiar la ameliorarea psoriazisului.

Leave a Reply