Cateva plante decorative schimba ambientul

plante decorative

Natura inspira si ne trezeste din amorteala zidurilor de beton, iar cateva plante decorative in gradina personala pot transforma un peisaj anost intr-un ambient placut si revigorant.

Ideea de plante decorative prinde foarte bine in cazul in care locuim la casa si ne dorim o curte infrumusetata. Dar si in cazul in care locuim la bloc ne putem bucura de natura, fie in curtea blocului, fie chiar in propriul apartament, anumite plante decorative putand fi tinute si in ghiveci.

Plante decorative pentru frumusete si prospetime

Oriunde si in orice mod alegem sadirea de plante decorative, putem fi siguri ca, pe langa frumusete, vom beneficia si de un aer proaspat si curat.

In cazul celor ce iubesc verdeata, insa nu-si permit sa faca escapade prea des de la viata cotidiana pentru a face plimbari in natura, varianta unor plante decorative este chiar binevenita. Gandeste-te cum ar fi sa-ti savurezi cafeaua pe o terasa plina de flori, in timp ce respiri aerul acela imbietor. Momente de relaxare de un adevarat rasfat si totul atat de aproape de tine cu ajutorul catorva plante decorative.

Aer curat cu plante decorative

Ar fi pacat sa nu te bucuri de beneficiile oferite de plante decorative, maiales ca acestea se pot achiziona si intretine usor, ieftin si rapid, oferind efecte pozitive pe termen lung.

In zilele noastre, cand totul este poluat, avem nevoie ca aerul sa fie mereu reimprospatat si decat sa apelam la tot felul de aparate, adesea costisitoare si uneori chiar ineficiente, mai bine ne reorientam spre natura si apelam la solutii ecologice cu ajutorul plantelor decorative din gradina sau terasa proprie.

Plante decorative pentru casa ori gradina

Pentru ca vegetatia este importanta ca aspect vizual dar si ca ajutor de nadejde pentru mentinerea sanatatii oamenilor si animalelor deopotriva, mai multe soiuri de plante decorative pot fi sadite atat in gradini cat si in ghivecele din apartamente.

Spre exemplu, o gradina ar putea fi infrumusetata prin plantarea unui arbust cu flori de magnolie, parand astfel un peisaj chiar exotic, in timp ce intr-o camera mai mare a locuintei s-ar incadra foarte bine cu piesele dure de mobilier, o floare tropicala ce ar indulci si improspata cu mult ambientul.

Cam orice fel de plante decorative sau copaci din curte ori locuinta, au rolul de a imbunatatii aspectul si de a improspata aerul, transformand dioxidul de carbon in oxigen atat de necesar dezvoltarii tuturor vietatilor.

In plus, multe plante decorative nu sunt doar deosebite ca aspect ci au si un miros foarte placut si atragator, iar altele pot chiar inlatura prin parfumul lor daunatorii ca mustele, tantarii sau furnicile. Una dintre aceste plante decorative utile este Ageratum prin a carei parfum tantarii stau la distanta sau Levanda care este folosita adesea pentru ulei in diverse cosmetice.

Toate aceste plante decorative si multe altele pot fi gasite in pepiniera Lokpinus ce se poate accesa online pe www.pepiniera-pinus.ro

Plante decorative pentru infrumusetarea si improspatarea gradinii sau casei tale. Respiri aer curat cu soiurile diferite de flori sau pomi din pepiniera Lokpinus.

Leave a Reply