Cabluri incalzitoare- o solutie eficienta impotriva inghetului

cabluri-incalzitoareDaca unii dintre noi asteptam cu nerabdare sosirea iernii, cu sarbatorile si bucuriile ei, totusi, odata cu ea pot aparea si o serie de necazuri care tin in primul rand de temperaturile foarte scazute.

Acestea pot face sa inghete conductele, canalele, sa se astearna gheata sau poleiul pe trotuare si pe scarile din gospodaria noastra, dar nu numai atat: aceleasi neajunsuri se pot produce si in cazul parcarilor, a rampelor auto, a trotuarelor sau a teraselor. Cu toate acestea, neajunsurile mentionate pot fi evitate prin cabluri incalzitoare. Ele pot fi montate in toate locurile amintite si nu numai.

Cabluri incalzitoare, ce sunt si la ce folosesc

Acestea sunt, de fapt, niste cabluri electrice, cu un fir sau cu doua fire de cupru care au rolul de a se incalzi sau a se raci in functie de temperatura ambientala. Cablul se vinde in role si poate fi scurtat in functie de necesitati. De asemenea, acest cablu poate fi prelungit, atunci cand este nevoie. Firele din interiorul cablurilor incalzitoare la pret mic cu incalzire-pardoseala.com sunt montate in paralel.

Cu aceste cabluri sunt infasurate tevile montate in exterior sau conductele, pentru a impiedica apa, care trece prin ele, sa inghete. Dar pot fi montate si de-a lungul coloanelor, nu neaparat infasurate.

Cablurile incalzitoare se monteaza si pe suprafetele externe care nu ar trebui sa inghete in timpul iernii pentru a-si pastra si in acest anotimp functionalitatile sau pentru a nu permite zapezii sa degradeze cladirile. Mai exact, este vorba de montarea lor pe acoperisuri, in special pe cele construite pe orizontal sau plate, ori cele care au o panta mica pentru evacuarea apei sau a zapezii. Montarea lor se face in paralel cu jgheaburile.

Sunt rezistente la razele ultraviolete si la diferentele de temperatura, inghet-dezghet. De asemenea, au o mare rezistenta mecanica, ceea ce le face deosebit de fiabile.

Fara turturi si troiene pe acoperis, cu cabluri incalzitoare

Dupa cum spuneam mai sus, sistemul de degivrare prin cabluri incalzitoare este folosit din ce in ce mai des in zilele noastre pentru acoperisurile orizontale sau cu panta mica pentru a evita inghetarea lor si depunerile mari de zapada, fapt care ar putea crea numeroase neplaceri sau chiar accidente. Este si o solutie eficienta impotriva formarii de turturi, evitandu-se astfel riscul ca acestea sa se desprinda cand incepe dezghetul, si sa cada, putand cauza leziuni persoanelor care se afla in zona.

Cablurile incalzitoare pot fi montate pe dolii sau pe intreaga suprafata a acoperisului, de orice fel ar fi acesta.

Burlanele si jgheaburile, degivrate cu cabluri incalzitoare

Montate in burlane, cablurile incalzitoare impiedica acumularea de zapada in interiorul acestora, formarea de gheata, fapt care ar putea duce la spargerea lor. Se evita astfel si formarea de turturi si deteriorarea fatadelor. Cablurile sunt montate in interiorul burlanelor si nu mai sunt indepartate. Pe jgheaburi, montarea acestui sistem de degivrare elimina riscul ruperii lor, din cauza greutatii zapezii care se poate acumula sau din cauza bucatilor de gheata. Au un rol in plus la evitarea formarii de turturi care ar putea duce la infiltrari de apa in constructie si la deteriorarea fatadei.

Leave a Reply