Beneficii si etape de proiectare ale unor sisteme irigatii

sisteme de irigatii

Fara indoiala, toti cei care au o gradina, un gazon sau chiar si straturi de flori, etc., s-au gandit cel putin, daca nu au montat deja chiar, la sisteme irigatii. E si normal, dat fiind faptul ca acestea usureaza foarte mult munca si efortul necesar intretinerii unei vegetatii luxuriante si sanatoase.

In materie de sisteme irigatii, la irigo.ro veti gasi solutii excelente. Nu doar mai multe tipuri de sisteme de irigare, dar si montarea lor va va fi pusa la dispozitie aici: www.irigo.ro.

Beneficii diverse ale unei vegetatii luxuriante cu sisteme irigatii

Beneficiile unei vegetatii luxuriante sunt de necontestat. Plantele, fie ca ne referim la flori sau la legume, arbusti, etc., sunt o minune a naturii. Daca de pilda aveti o curte, e pacat sa nu aveti si un gazon in ea. Daca aveti o gradina cu flori sau cu legume, etc., e important sa aveti si un sistem de irigatii pe masura.

In acest mod veti putea sa intertineti o vegetatie sanatoasa si frumoasa, fie in scop de relaxare, fie pentru alimentatie, fie si doar pentru aspect. Desigur, este important ca si sistemul de irigatii ales sa fie unul pe masura necesitatilor dvs., iar acest lucru il veti reusi doar apeland la specialisti in domeniu: www.irigo.ro. Inca din etapa de proiectare a sistemului este important sa se tina cont de anumite aspecte, pentru ca si acesta sa aia o eficienta si un randament maxim.

In ceea ce priveste etapa de proiectare a unor sisteme irigatii…

In primul rand trebuie sa comunicati cat se poate de exact specialistilor care vor monta sistemul de irigatii de ce anume aveti nevoie si ce v-ati dori in aceasta privinta. Se va pregati desigur si o schita a terenului si apoi se vor stabili niste parametri foarte importanti:

– presiunea apei, care va face o mare diferenta in modul de ingrijire a vegetatiei si a cantitatii de apa ce i se va oferi acesteia

– stabilirea debitului de apa, din nou un aspect de baza. O cantitate prea mare de apa oferita plantelor le poate dauna mai mult decat le poate fi benefica, la fel si o cantitate prea mica

– posibilitatea de racordare la surse de apa si curent este un aspect ce trebuie stabilit de catre expertii in domeniu, pentru ca si un sistem de irigatii sa functioneze in mod corespunzator

In materie de sisteme irigatii exista mai multe tipuri de aspersoare chiar. In fapt, putem face aici o mica paranteza pentru a mentiona ca exista sisteme de irigatii prin picurare si aspersiune. Va trebui deci sa alegeti si tipul de aspersoare si pozitionarea lor, pozitionarea caminelor de vizitare si totodata va trebui sa alegeti tipul de controler.

Timpii de stropire trebuie stabiliti si ei confrom unor diverse criterii, acesta fiind dar inca un motiv pentru care este nevoie sa apelati la specialisti in domeniu. Inainte de montarea propriu-zisa a unor sisteme irigatii se va primi de la specialistii in domeniu si o estimare a costurilor, se va intocmi o lista cu toate materialele necesare.

Alegeti cu incredere un sistem de irigatii corect proiectat si montat, ingrijiti partea dvs. de natura asa cum se cuvine: www.irigo.ro.

Leave a Reply