Arexim Audit – Solutii profesionale de calitate in domeniul auditului financiar!

Audit-financiar-BucurestiAccentuarea conflictului de interese existent intre preparatorii informatiei contabile (managerii) si utilizatorii acesteia (actionarii, creditorii, statul, salariatii si altii) a condus la necesitatea ca intre aceste doua categorii sa se interpuna auditorul, in calitatea sa de profesionist de inalta clasa, cu o pregatire teoretica superioara, avand calitati morale si o etica profesionala ireprosabila, precum si experienta, competenta si autoritate recunoscute in domeniu. In aceste conditii, rolul auditorilor este extrem de important, deoarece prin misiunea lor trebuie conciliate interesele utilizatorilor cu cele ale preparatorilor de conturi, auditorii avand misiunea sa adopte o atitudine de neutralitate, pentru a se asigura ca ei propun utilizatorilor, indiferent cine sunt acestia, o vedere realista a situatiei financiare si a performantelor economice ale intreprinderii.

Pe langa sporirea credibilitatii situatiilor financiare, auditorii adauga si valoare informatiilor continute de acestea, ca urmare a faptului ca misiunea lor consta in a furniza o asigurare rezonabila, printr-o opinie nedistorsionata, independenta, asupra gradului in care situatiile financiare prezinta o imagine fidela. Cu o experienta de peste un deceniu in domeniu, compania Arexim Audit, cu sediul in Bucuresti, va ofera servicii de audit financiar la cele mai inalte standarde de calitate.

Importanta auditului financiar contabil consta in sporirea credibilitatii informatiei din situatiile financiare, pentru viitoarele decizii ale utilizatorilor de informatii. Faptul ca verificarea bilantului contabil se face de un auditor independent, un bun profesionist, cu calitati morale deosebite concura la realizarea uneia dintre calitatile informatiei contabile, si anume credibilitatea ei.

Pentru o firma, auditul reprezinta si o vedere critica de ansamblu pentru evaluarea unei situatii financiar-contabile determinate. Evaluarea critica a situatiilor financiare se face de un profesionist independent, care trebuie sa-si indeplineasca misiunea fara a tine seama de posibile conflicte de interese existente intre utilizatorii externi de informatie si unitatea auditata.

Auditorul financiar Arexim Audit este o persoana juridica sau o persoana fizica care, in conditiile O.U.G. nr. 75/1999, a dobandit aceasta calitate. Firma din capitala va pune la dispozitie auditori abilitati prin lege sa efectueze analizele si sa prezinte rapoartele de care aveti nevoie pentru a putea dobandi o perspectiva ampla asupra situatiei dumneavoastre financiare.

Auditul financiar Arexim Audit este orientat spre:

– verificarea respectarii cadrului conceptual al contabilitatii (postulate, principii, norma si reguli de evaluare), general acceptat, a procedurilor interne stabilite de conducerea agentului economic (audit intern si statutar). Procedura reprezinta o inlantuire logica de operatiuni, cu scopul de a atinge un anumit obiectiv.

– verificarea si certificarea reflectarii in contabilitate a situatiilor financiare, imaginea lor fidela, clara si completa pe intreg exercitiul financiar.

Auditul trebuie sa urmareasca daca procedurile de culegere si prelucrare a datelor sunt bine stabilite si daca se aplica in permanenta. Campul de aplicatii nelimitat al contabilitatii militeaza in favoarea unei deontologii profesionale care raspunde la trei imperative: prudenta, regularitatea si sinceritatea situatiilor financiare. Acesta presupune o imagine fidela a patrimoniului, a contului de profit si pierdere si a fluxurilor de trezorerie.

Sinceritatea urmareste aplicarea cu buna-credinta a principiilor si regulilor contabilitatii. Persoana desemnata cu intocmirea situatiilor financiare este obligata sa analizeze operatiunile inregistrate in documentele primare inainte de a fi inregistrate in contabilitate din punct de vedere legal si al eficientei lor. Pentru auditor, sistemul informational reprezinta principala sursa de informare, dar si unul dintre obiectivele sale.

Auditorii financiari Arexim Audit sunt membri ai Camerei Auditorilor Financiari si pot desfasura urmatoarele activitati economico-financiare: audit financiar, audit intern, consultanta financiar-contabila si fiscala, asigurarea managementului financiar-contabil, pregatire profesionala de specialitate in domeniu, expertiza contabila, evaluare, reorganizare judiciara si lichidare.

Date de contact:

Str. Ing. Nicolae Slaniceanu, nr. 28, Sector 2

E-mail: ionescu@arexim.ro

Telefon fix: 021/326.72.04, 021/302.89.62, 021/302.89.63

Fax: 021/326.72.05

Mobil: 0724.231.877

Articol oferit de zoom-biz.ro!

Leave a Reply