Amenajari interioare si plantele de apartament

amenajari interioare

Interiorul unei locuinte devine cu mult mai primitor si confortabil daca, in lucrarile de amenajari interioare sunt avute in vedere plantele naturale. Desigur, pentru cultivarea si cresterea lor este nevoie de anumite conditii, cum ar fi lumina sau temperatura, insa nu toate aceste plante au nevoie de aceeasi cantitate de lumina, iar, pentru a se dezvolta bine, trebuie gasita pozitia corecta pentru fiecare, eventual, completarea luminii naturale cu cea artificiala. Daca lumina naturala este suficienta, planta beneficiaza de un mare avantaj, insa cerintele se schimba in functie de specie. Se poate intampla ca iluminarea sa nu fie continua, chiar daca exista perioade din zi cand nivelul este optim pentru o anumita planta.

 Amenajari interioare pentru o ambianta inviorata

Bine ingrijite, florile confera calm si relaxare oricarei incaperi, se poate spune ca ele dau viata unei locuinte. In afara de rolul lor decorativ, ele purifica aerul si echilibreaza nivelul de umiditate, prin urmare pot fi amplasate intr-un living si chiar in dormitor. Ambianta pe care o vor crea va fi cu adevarat una de exceptie, revigorand atmosfera si inveselind-o. Cei care nu au avut niciodata plante de interior nu realizeaza cat de benefice pot fi din toate punctele de vedere pentru existenta noastra. Daca se incearca acomodarea lor intr-o incapere, iar dupa un timp sunt scoase afara, se va observa imediat lipsa lor, camera respectiva parand mai trista si mai lipsita de viata, de aceea multe persoane apeleaza la ele in operatiile de amenajari interioare.

 Beneficiile plantelor in amenajari interioare

Pentru a beneficia de toate beneficiile aduse de plantele de interior, trebuie stiut ca ele necesita o ingrijire sustinuta. In primul rand trebuie sa li se asigure hrana, care in cazul lor este apa, apoi, ca si noi, au nevoie de aer proaspat, de aceea aerisirea zilnica este obligatorie. Daca insa este foarte frig afara, trebuie stiut ca acesta nu le prieste, prin urmare aerisirea se va efectua printr-o camera alaturata. In ceea ce priveste udatul lor, mai trebuie stiut ca apa in cantitate exagerata le poate face mai mult rau decat bine.

 Locul plantelor, in amenajari interioare

In general, camera in care plantele de interior isi gasesc cel mai des locul este salonul sau camera de zi. De obicei, aceasta incapere este si una mai luminoasa si mai spatioasa, aici putand fi indeplinite mai eficient conditiile de viata pentru ele. Un ficus mare, amplasat langa usa de la iesirea pe terasa, aduce o nota de calm si relaxare, fiind una din florile foarte des folosite in proiectele de amenajari interioare. Frunzele sale mari, de un verde inchis, creeaza o senzatie de prospetime, aducand ambianta incaperii cat mai aproape de natural. Si feriga de apartament aduce o tusa de culoare intr-o incapere, cu frunzele ei lungi si dantelate, ca un adevarat obiect decorativ, natural insa.

Plantele de apartament reprezinta un trend actual in designul unei locuinte, multe persoane cultivandu-le in interiorul casei lor nu doar pentru ca sunt extrem de decorative, ci si pentru beneficiile pe care acestea le aduc.

Detalii pe www.LogosiDesignInterior.ro

Leave a Reply