Alarme/Interventii

alarma, interventieSistemele de detectie intruziune si alarmare antiefractie sunt proiectate pentru a asigura, in cele mai bune conditii, protectia si siguranta persoanelor, bunurilor si valorilor aflate intr-un spatiu bine delimitat. Astfel, detectia tentativelor de fortare a cailor de acces, a prezentei neautorizate in anumite spatii si intre anumite intervale orare, reprezinta cerintele de baza in orice activitate.

Aria protejata de un sistem de alarma se imparte in zone, in consecinta armarea sau dezarmarea vor putea fi facute pe intraga cladire sau numai pe anumite zone, caz in care fiecare partitie se comporta ca un sistem independent. Tehnologia si inovatia in domeniu, evolueaza de la un sezon la altul, motiv pentru care sistemele de alarma difera de la caz la caz, in functie de modele, tehnologiile digitale facand posibile utilizari dintre cele mai diverse. Cu toate acestea, de regula, un astfel de sistem de alarma clasic se compune din: unitate centrala, sirena de avertizare, module de extensie, detectoare de prezenta si echipamente auxiliare. Pe scurt, un sistem de alarma este un accesoriu deosebit de eficient in orice constructie, fie o casa, un apartament de bloc, un sediu de firma sau o hala industriala.

In general, elementele care necesita protectie sunt in primul rand caile de acces in locuinta personala sau firma: usile si geamurile si nu in ultimul rand spatiile interioare. Principalele componente ale unui sistem de alarma la efractie sunt:

Centrala de alarma-reprezinta echipamentul unde este centralizata toata informatia venita de la detectorii sistemului si restul echipamentului. Pe baza acestor informatii centrala decide starea de alarmare, declansand alarma optica si/sau acustica, si mai mult decat atat, trimite mesaje catre dispeceratul antiefractie sau catre telefoanele mobile ale proprietarului. Altfel spus, centrala este echipamentul cu software de oprerare propriu care primeste si ananlizeaza semnalele de stare trimise de senzori.

Detectori de miscare-se instaleaza atat in interior cat si in exterior si sunt folositi pentru detectia la patrunderea in perimetrul supus supravegherii. Detectorii pot fi de tip infrarosu, microunde, ultrasunete, sau cu combinatii intre aceste variante de detectori, cu posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie in functie de caracteristicile locatiei supravegheate.

Tastatura-reprezinta echipamentul folosit pentru comanda sistemului de alarma prin armarea/dezarmarea intregului sistem, pentru programarea centralei si vizualizarea informatiilor de stare sau pentru citirea evenimentelor petrecute intr-o anumita perioada de timp. Tastaturile pot fi de tip LED, LCD sau TouchScreen

Sistem de avertizare-sunt pentru interior si exterior si au rol de a avertiza local, acustic si luminos, starea de alarma la obiectivele supravegheate.

Detectori de soc-detecteaza unda de soc produsa de lovirea sau perforarea usilor, ferestrelor sau a peretilor

Detectori de geam spart

Detectori de incendiu

Acumulator-mentine sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrica, in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor

Dispozitive de semnalizare-butoane si pedale de panica pentru declansarea discreta a unei alarme.

Module- sunt foarte diversificate si se folosesc la extinderea sistemului de alarma, printre cele mai folosite fiind modulele pentru extinderea zonelor sau a iesirilor programabile

Un sistem de alarma ofera urmatoarele facilitati: armare totala, armare partiala, avertizare telefonica, avertizarea dispeceratelor firmelor de paza, memorie de evenimente in ordine cronologica, autonomie reidicata in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica. Dincolo de toate acestea, principalul avantaj este acela ca ofera siguranta si protectie si mai mult decat atat reduce riscul unor posibile efractii.

Leave a Reply